Ook Mariasteen, een sociale werkplaats met zo'n 850 medewerkers in het Westvlaamse Gits, is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten. Zowel in hun afdeling houtbewerking als in de metaalbewerking beschikken zij over afzuiginstallaties van Limoco.

Lees meer

Herinnert u zich nog het artikel over de nieuwbouw van de technische school TISM in Bree, waar we vorig jaar een volledig nieuwe stofafzuiging mochten installeren? Wel, ondertussen heeft de installatie uit het oude schoolgebouw ook een nieuwe bestemming gekregen, nl. bij de firma Schreurs Project in Opglabbeek, waar interieurprojecten op maat gerealiseerd worden.

Lees meer


Energies Renouvelables des Ardennes (ERDA) in Bertrix is producent van pellets op basis van 100% samen-geperst zaagsel van zuiver hout. Opmerkelijk is dat de productie helemaal draait op energie die in eigen huis gegenereerd wordt met een cogeneratie installatie. Het zaagmeel wordt gedroogd met de warmte die afkomstig is van de cogeneratie. De houtpellets kunnen als brandstof gebruikt worden voor de productie van elektriciteit, verwarming van huizen en industriële gebouwen.

Lees meer

Limoco heeft al sinds jaren een goede samenwerking met de technische school TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel) in Bree. Op 1 september 2016 hebben leerlingen en leerkrachten hun intrek genomen in een gloednieuw schoolgebouw dat een project is van 'Scholen van Morgen'. Het machinepark van de school werd volledig vernieuwd.

Lees meer

Enkele jaren geleden plaatste Limoco bij schrijnwerkerij Eerdekens-Willems in Meeuwen een nieuwe afzuiginstallatie. Onlangs verhuisde het bedrijf naar een nieuwbouw van +/- 1.500 m² in Bree. Zowel het volledige machinepark als de afzuiginstallatie verhuisden mee.

Lees meer

Horecabedrijf 't Barbeknoeierke in Bree is gespecialiseerd in de organisatie op verplaatsing van grillbuffetten. In hun nieuwe vestiging op de Industriezone Vostert in Bree, beschikken ze over een ruime keuken voor het voorbereiden van de gerechten. Zij waren op zoek naar een grote, industriële dampkap.

Lees meer

Citrique Belge is een belangrijke producent van citroenzuur en gerelateerde bijproducten. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voedings-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector.
De producten worden vervaardigd via fermentatieprocessen, waarbij zeer veel vochtige lucht vrijkomt. In de gangen rondom de fermentatieruimten ontstonden daardoor gemakkelijk schimmels en voor dit probleem zocht en vond het bedrijf een oplossing bij Limoco.

Lees meer

Samen met de firma Zolderse Dakprojecten NV, die er een nieuw dak plaatste, installeerde Limoco een nieuwe luchtgroep in het Sportcentrum van Etterbeek. De ventilatie van een sportcentrum is toch wel een bijzonder gegeven omdat de kwaliteit van de lucht (o.a. het CO2-gehalte) binnen in de hal sterk kan variëren, vb. wanneer er veel mensen aanwezig zijn.

Lees meer

Ook voor Punch Powertrain in Sint-Truiden mocht Limoco een maatwerkproject uitvoeren.

Lees meer

Bij Wattex nv in Buggenhout worden textiel halffabrikaten geproduceerd voor o.a. dakbedekking, vloerbekleding en stoffering. Bij de productie van het textieldoek komen op verschillende plaatsen dampen vrij (o.a. Formaldehyde) die uiteraard afgevoerd dienen te worden.

De installering van een nieuwe productielijn (ter vervanging van 2 bestaande lijnen) vereiste ook de vernieuwing van het ventilatiesysteem.

Lees meer

In opdracht van en in samenwerking met de firma Benvitec Environment nv mocht Limoco een project realiseren bij afvalverwerkingsbedrijf Itradec in de buurt van Mons. In het bedrijf wordt huishoudafval gesorteerd en verwerkt, hetgeen uiteraard een enorme geurhinder veroorzaakt.

Lees meer

Smulders Projects is een belangrijke speler in de internationale windturbinemarkt. In Hoboken produceert het bedrijf stalen torens voor windturbines en andere offshore toepassingen.
Het spuitlakken van de gigantische stalen constructies gebeurt in een enorm grote hal en uiteraard komen daarbij spuitnevels vrij.

Lees meer

B.I.G. Floorcoverings in Wielsbeke is een afdeling van Beaulieu Flooring Solutions dat dan weer deel uitmaakt van de Beaulieu International Group van de familie De Clerck. In Wielsbeke worden o.a. kamerbrede vinylvloeren geproduceerd.

Lees meer

ico.featured.1

Jansen Finishing is het grootste bedrijf binnen Building Group Jansen, met als hoofdactiviteit de binnenafwerking van gebouwen.
Het bedrijf is een trouwe klant van Limoco en is dus ook al jarenlang vertrouwd met onze afzuiginstallaties en met onze manier van werken.

Lees meer

ico.featured.1

Soms gebeurt het dat bedrijven na een onfortuinlijke ervaring op zoek moeten naar een noodoplossing om hun productie toch te kunnen laten verder draaien. Dat overkwam ook Pami, de producent van kantoormeubilair in Overpelt, vorig jaar.
Pami haalde het nieuws nadat een stofexplosie in hun afzuiginstallatie een brand veroorzaakte.

Lees meer