Ook Mariasteen, een sociale werkplaats met zo'n 850 medewerkers in het Westvlaamse Gits, is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten. Zowel in hun afdeling houtbewerking als in de metaalbewerking beschikken zij over afzuiginstallaties van Limoco.

Lees meer

Citrique Belge is een belangrijke producent van citroenzuur en gerelateerde bijproducten. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voedings-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector.
De producten worden vervaardigd via fermentatieprocessen, waarbij zeer veel vochtige lucht vrijkomt. In de gangen rondom de fermentatieruimten ontstonden daardoor gemakkelijk schimmels en voor dit probleem zocht en vond het bedrijf een oplossing bij Limoco.

Lees meer

Samen met de firma Zolderse Dakprojecten NV, die er een nieuw dak plaatste, installeerde Limoco een nieuwe luchtgroep in het Sportcentrum van Etterbeek. De ventilatie van een sportcentrum is toch wel een bijzonder gegeven omdat de kwaliteit van de lucht (o.a. het CO2-gehalte) binnen in de hal sterk kan variëren, vb. wanneer er veel mensen aanwezig zijn.

Lees meer

Ook voor Punch Powertrain in Sint-Truiden mocht Limoco een maatwerkproject uitvoeren.

Lees meer

Bij Wattex nv in Buggenhout worden textiel halffabrikaten geproduceerd voor o.a. dakbedekking, vloerbekleding en stoffering. Bij de productie van het textieldoek komen op verschillende plaatsen dampen vrij (o.a. Formaldehyde) die uiteraard afgevoerd dienen te worden.

De installering van een nieuwe productielijn (ter vervanging van 2 bestaande lijnen) vereiste ook de vernieuwing van het ventilatiesysteem.

Lees meer

In opdracht van en in samenwerking met de firma Benvitec Environment nv mocht Limoco een project realiseren bij afvalverwerkingsbedrijf Itradec in de buurt van Mons. In het bedrijf wordt huishoudafval gesorteerd en verwerkt, hetgeen uiteraard een enorme geurhinder veroorzaakt.

Lees meer

Smulders Projects is een belangrijke speler in de internationale windturbinemarkt. In Hoboken produceert het bedrijf stalen torens voor windturbines en andere offshore toepassingen.
Het spuitlakken van de gigantische stalen constructies gebeurt in een enorm grote hal en uiteraard komen daarbij spuitnevels vrij.

Lees meer

B.I.G. Floorcoverings in Wielsbeke is een afdeling van Beaulieu Flooring Solutions dat dan weer deel uitmaakt van de Beaulieu International Group van de familie De Clerck. In Wielsbeke worden o.a. kamerbrede vinylvloeren geproduceerd.

Lees meer

ico.featured.4DS Smith Packaging in Gent is de Belgische vestiging van dit beursgenoteerd bedrijf. In Gent worden o.a. verpakkingen in golfkarton voor de voedingssector geproduceerd.

Typisch aan het aanbrengen van de golven in het karton is de productie van luide en hoge geluidstonen, waardoor de operators verplicht zijn om gehoorbescherming te dragen tijdens de uitvoering van hun job.

Limoco kreeg de vraag om de geluidshinder te verminderen.

Lees meer

ico.featured.4Spronken Orthopedie is een gekende naam als leverancier van medische hulpmiddelen, waaronder steunzolen en protheses. Deze producten zijn 100% maatwerk en de fijne afwerking ervan wordt verkregen door middel van schuren. Het zeer fijne stof dat vrij komt bij het schuren werd tot voor kort afgezogen door een installatie met beperkte capaciteit.

Limoco plaatste een nieuwe filterinstallatie met een capaciteit van 9.000 m³/u.

Lees meer

ico.featured.4Affilips N.V. in Tienen is een dochterbedrijf van de Nederlandse metaalproducent Roba Metals, die in totaal een 500-tal mensen tewerkstelt in verschillende vestigingen in Europa. In de vestiging in Tienen worden metaallegeringen geproduceerd in ovens van verschillende types. Limoco installeerde enkele jaren geleden reeds een nieuwe afzuiginstallatie in het bedrijf.

Lees meer

De firma Govaerts Recycling in Alken, beter bekend onder de commerciële merknaam Govaplast, is marktleider in de ontwikkeling en vervaardiging van duurzame producten in gerecycleerd plastic (PE en PP). Ook hun eigen producten zijn opnieuw recycleerbaar en we kunnen hier dus spreken van een schoolvoorbeeld van een 'cradle to cradle' productieproces. Zelfs de nieuwste extrusiemachine die in het bedrijf geïnstalleerd werd, is een eigen ontwikkeling. Omdat er bij die nieuwe machine ook een afzuiginstallatie moest komen voor het elimineren van de extrusiedampen, nam het bedrijf contact met Limoco.

Lees meer

De firma Corvers Biofuel Benelux is producent, importeur en distributeur van bio-(energie) brandstoffen. In hun vestiging in Beringen worden o.a. Corpellets vanuit silo's verdeeld in kleinere verpakkingen.

Het storten van de pellets gebeurt automatisch vanuit 4 silo's in zakken. Daarbij komen stofwolken vrij. Voor het afzuigen van deze stofwolken installeerde Limoco een installatie met mouwenfilter.

Lees meer

Sinds mei 2010 wordt in de Brusselse fabriek de Audi A1 geproduceerd. Het doel is om de fabriek verder te ontwikkelen tot één van de meest competitieve vestigingen in het Volkswagenconcern. Naast efficiënte structuren werd hiertoe ook het innovatieve werkorganisatiesysteem "Audi Produktions System" (APS) ingevoerd.
Een innovatieve bijdrage wordt o.a. geleverd door het installeren van een nieuw afzuigsysteem voor de uitlaatgassen van de wagens die van de band rollen.

Lees meer

Coops Kunststoffen is een internationaal georiënteerd bedrijf uit Nijmegen dat alle afmetingen van kunststofplaten vervaardigt. Bij dat proces moeten er veel platen verzaagd worden en dat levert enorm veel statisch geladen stof op. Als dat stof achterblijft op de machine of op de kunststofplaten levert dat beschadigingen op, die het bedrijf zich niet kan permitteren.

Lees meer