Nicole Jaeken en Toon Klaps, schoonmoeder en schoonzoon, maar ook collega’s

24.11.2023

Limoco is een écht familiebedrijf. Het wordt met hart en ziel gerund door de familie Stinkens, maar daarnaast zijn er nog heel wat andere 'familiebanden' binnen het bedrijf. Vaders, zonen, broers of ook schoonzoon en schoonmoeder! We stellen ze graag aan u voor. Dit keer zijn Nicole Jaeken en haar schoonzoon Toon Klaps aan de beurt.

“Ik ben ondertussen al een stuk van het meubilair hier bij Limoco,” begint Nicole haar verhaal. Ze is dan ook al 37 jaar bij Limoco en heeft er heel wat zien veranderen en evolueren door de jaren heen. Ze heeft ook verschillende petjes gedragen wat haar jobinvulling betreft.
“Ik ben begonnen aan de receptie en later kreeg ik een meer technische rol, toen ik de aankoop van standaard ijzermaterialen deed. Later is er ook meer contact met de klanten bijgekomen. Sinds begin jaren '90 heb ik een administratieve functie bij de boekhouding. Het voordeel van al die verschillende jobs gedaan te hebben, is dat ik meer inzicht gekregen heb in de samenhang van alle aspecten in het bedrijf. Uiteraard heb ik veel zien evolueren wat de manier van werken betreft. Vandaag is niks meer hetzelfde dan zoveel jaren geleden. Van een typmachine en een fichebak is al lang geen sprake meer. Zelfs pen en papier raken voorbijgestreefd. Ik heb letterlijk de digitale (r)evolutie vanaf het prille begin meegemaakt,” overloopt Nicole haar carrière.

Sinds bijna 12 jaar werkt ook Toon Klaps bij Limoco. Hij is de schoonzoon van Nicole.

Toon: “Op het moment dat ik op zoek ging naar een andere job, was ik al samen met Robyn, de dochter van Nicole. Nicole gaf aan dat men bij Limoco nog een monteur zocht en dan heb ik contact genomen met de zaakvoerders. Ik kon al snel aan de slag gaan als monteur. Het was tof dat ik kon samenwerken met mijn goeie vrienden Daan en Marijn Spreuwers.“

“Ondertussen ben ik ploegbaas. De job bevalt me heel goed, mede omdat ik veel buiten kan werken. Het is ook heel goed combineerbaar met mijn gezinsleven en mijn hobby's. Robyn en ik zijn ondertussen getrouwd en we hebben twee dochtertjes. Doordat ik 's morgens vroeg weg ben naar het werk, kan ik in de namiddag de kinderen van school halen, eten maken, enz.”
“Op het werk zien we mekaar niet veel,” merkt Nicole op. “En buiten het werk wordt eigenlijk ook niet expliciet over het werk of over Limoco gepraat.”

“Dat klopt,” vult Toon aan. “We zien mekaar meer buiten het werk. Wij wonen op amper 2 km van Nicole en we kunnen veel rekenen op haar hulp, bijvoorbeeld om op de kindjes te passen. We maken ook regelmatig uitstapjes met de ganse familie.”

“De kleinkinderen zorgen inderdaad voor een hechte band. Voordat ze naar school gingen, paste ik ook één dag per week op hen,“ sluit Nicole trots af.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015