Buiten de uren: De ’Leider’ in Arno Kiggen

16.06.2021

Arno Kiggen is 'Leider'. In het dagelijks leven Junior Project Leider en in het weekend en in de vakantie Leider bij JoChiMo, de Jongens Chiro van Molenbeersel.

“Ik ben nu 3 jaar leider. Momenteel heb ik de Speelclub, de jongens van 7-9 jaar. Eigenlijk ben ik al van kindsbeen af bij de Chiro, alleen tijdens mijn studies ben ik er even tussenuit geweest. Na mijn studies had ik weer wat meer tijd, maar bovenal goesting, want de Chiro is iets wat in het bloed kruipt en er niet meer uitgaat. Ik heb daar veel kameraden gemaakt,” vertelt Arno.

“Op kamp gaan is natuurlijk het hoogtepunt van een Chirojaar. De momenten in de leiderstent zijn memorabel! Sinds vorig jaar is het een beetje anders, en moeten we ons aanpassen in functie van de coronamaatregelen. Maar omdat onze groep slechts een 40-tal leden telt, valt het voor ons nog wel mee en kan alles nog in 'redelijk normale omstandigheden' plaatsvinden. We gaan 10 dagen op kamp. De leiding vertrekt drie dagen op voorhand om alle tenten op te zetten op de kampplaats. Daarna komen de andere leden, alsook de kookouders. De twee oudste groepen doen de tocht met de fiets. Hopelijk kan ons kamp dit jaar ook gewoon doorgaan, want iedereen kijkt daar toch naar uit.

Niet alleen de praktische voorbereiding van het kamp verloopt nu moeilijker, wegens de onzekerheid. Er is ook het financiële plaatje. De activiteiten die we gewoonlijk doen om geld bijeen te krijgen voor het kamp, kunnen nu ook niet. Denk maar aan eetavonden, fuiven, enz. Gelukkig is er wel nog de papierophaling, zodat we financieel niet helemaal zonder middelen zitten.

Wat Chiro zo bijzonder maakt? Buiten het kamp is er nog het weekend met de leiding én een weekend met alle leden. Tja, Chiro zit in het hart!” vat Arno het heel mooi samen.

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015