Ron Kuypers van Kuypers Kunststoftechniek in Hapert is de tweede generatie in dit familiebedrijf dat kunststoffen verwerkt tot producten in kleine tot zeer grote afmetingen, in enkelstuks- of serieproductie. Lassen, frezen, boren, zetten/buigen, verspanen, koud en warm vervormen zijn hierbij de toegepaste verwerkingstechnieken.
25 jaar geleden investeerde Kuypers in een afzuiginstallatie van Limoco. De installatie verhuisde een aantal jaren geleden mee van de oude locatie in Lage Mierden naar de huidige vestiging in Hapert. Ook al was de bestaande afzuiging niet noodzakelijk aan vervanging toe, toch besliste Ron Kuypers onlangs om alles volledig te vernieuwen. Hij licht zijn beslissing toe.

Lees meer
Wat in 1987 begon met het kweken van hommels in de garage van een dierenarts in Westerlo, is sindsdien uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van biologische gewasbescherming d.m.v. insecten (voornamelijk hommels) en mijten. We hebben het over Biobest in Westerlo,waar dagelijks miljoenen insecten gekweekt worden. Behalve in Westerlo heeft het bedrijf ook kweekinstallaties in o.a. Afrika, Amerika, Mexico, Australië en China. Wereldwijd telt Biobest Group meer dan 2.000 medewerkers, waarvan 250 in de hoofdvestiging in Oevel.

Lees meer
Net voorbij de Belgisch-Luxemburgse grens, in Huldange, vind je houthandel Bois Brever. Al actief sinds 1947 en ondertussen met de derde generatie aan het roer, is deze zagerij uitgegroeid tot een belangrijke toeleverancier van massief constructiehout voor de bouwsector in de ruime regio. Ook geschaafde, gevingerlaste en gelijmde latten en platen worden op bestelling geproduceerd in Huldange.

Lees meer

Familiebedrijf Agricon is de grootste producent van boomschorsproducten in Europa. Naast decoratieve schorsen produceert en distribueert Agricon ook potgronden, organische meststoffen, houtpellets en andere duurzame en natuurlijke materialen voor gebruik in tuinen en plantsoenen. Alle activiteiten werden recent gegroepeerd in een gloednieuwe site in Balen, waar de producten ook verpakt worden.

Lees meer

Al meer dan 45 jaar investeert Farm Frites in ontwikkeling, teelt, selectie, verwerking en verpakking van aardappelproducten. Een uit de kluiten gewassen familiebedrijf, dat vandaag ruim 1.500 medewerkers telt, wereldwijd. Hun ambitie: 'Zoveel mogelijk mensen over de hele wereld laten genieten van onze heerlijke frites en aardappelspecialiteiten.'
Pionieren, continu blijven vernieuwen en groeien, daar heb je niet alleen klanten, telers en medewerkers voor nodig. Ook leveranciers en partners die meedenken met de vernieuwing, de innovatie en de optimalisering van bestaande processen. Limoco mag zich al jarenlang één van die partners noemen. Het meest recente project was gerelateerd met de optimalisering van de ventilatie in de productieruimte in de fabriek in Sint-Truiden.

Lees meer

Eigenlijk is de benaming 'Houthandel' een understatement voor hetgeen waar Houthandel Vanhove vandaag voor staat. Ontstaan als boomzagerij en gegroeid, generatie na generatie, tot wat het bedrijf nu is: een gerespecteerde speler in de houtsector, die bovendien gespecialiseerd is in maatwerk voor professionals en het toeleveren van nicheproducten voor verschillende industriële sectoren.

Lees meer

Decotrap, een Limburgs familiebedrijf, maakt en plaatst trappen en binnendeuren. Ze zijn vooral gekend als specialist in het bekleden van trappen, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Het unieke is dat ze het maatwerk volledig ter plaatse bij de klant uitvoeren. Die klanten zijn overigens voor 90% particulieren en ze situeren zich voornamelijk in België en de omliggende landen.

Lees meer

Al bijna 120 jaar is Hout-Bois van Steenberge in Zottegem een gevestigde waarde als leverancier van hout en plaatmateriaal voor de bouw, de verpakkingsindustrie en voor grote houthandels. Inmiddels is de vierde generatie actief in het bedrijf, dat een 40-tal medewerkers telt, waarvan 10% in de vestiging in Frankrijk.
Hout-Bois van Steenberge importeert naaldhout en plaatmateriaal om het vervolgens te verzagen, te schaven, te drenken, enz. tot afgewerkte producten. Jean-Pierre Noël (CEO) vertelt waarom de keuze viel op Limoco voor het installeren van een nieuwe afzuiging.

Lees meer

Nog zo’n gevestigde waarde is Houthandel Verellen in Leopoldsburg. In dit familiebedrijf, waar ondertussen de tweede en derde generatie aan de slag zijn, wordt hout verzaagd, geschaafd en behandeld om vervolgens gebruikt te worden in de bouw. 80% van de klanten zijn professionals in de bouwsector.

Lees meer
In het kader van een meerjarenplanning om zowel de productie van CO2 als het verbruik van energie sterk te reduceren, investeert Nitto, in verschillende stappen, in de optimalisering van hun productieprocessen.
In 2022 lag de focus op energiebesparende ingrepen bij de productielijn ‘E-lijn’ en de recuperatie van solventen uit dampen die vrijkomen bij het coatingproces.

Lees meer

Kiemvrij werken is in de voedingsindustrie geen kwestie van een beetje meer of een beetje minder. Dat kan immers desastreuze gevolgen hebben. Denk maar aan het voorval met Belgische chocolade, enkele maanden geleden. Om tot een 100% kiemvrije productie te kunnen komen, dienen verschillende parameters optimaal controleerbaar en beheersbaar te zijn. Daarnaast heb je als productiebedrijf van voedingsmiddelen partners nodig met kennis van zaken, die je in staat stellen om te allen tijde te kunnen werken in een kiemvrij milieu.

Lees meer

Cras is een Belgisch familiebedrijf met hoofdvestiging in Waregem, dat al meer dan 140 jaar actief is in de houtsector.
Naast het importeren en bewerken van ruw, massief hout, is er een distributienetwerk van ‘Cras Woodshops’, houthandels voor vakmensen en consumenten, verspreid over gans België. Bij Cras vind je werkelijk alle hout en plaatmateriaal voor bouw, interieur en tuin. De productie gebeurt voornamelijk in de hoofdvestiging in Waregem, waar een machinepark van een 15-tal machines draait. In 2021 gingen de deuren open van de 17de vestiging van Cras Woodshops in Oostende. Een gloednieuwe houthandel die tevens voorzien is van drie machines voor lokale productie.
Technisch Verantwoordelijke Hans Viaene vertelt over de samenwerking met Limoco.

Lees meer

Als u thuis een stofzuiger hebt met een zak erin, dan is de kans niet onbestaande dat die zakken geproduceerd zijn in Overpelt, bij Eurofilters NV. Daar worden hoogwaardige filtermaterialen geproduceerd, o.a. voor topmerken van stofzuigers alsook voor medische producten. Die technologie, expertise en know-how bezorgden het bedrijf tijdens de pandemie een bijzondere opportuniteit. Eurofilters bouwde een deel van de productie om, om materialen voor chirurgische mondmaskers te gaan produceren en zodoende de producenten van maskers in Vlaanderen én in het buitenland van hoogwaardige filtermaterialen te voorzien. Ze investeerden bovendien in een eigen productielijn voor afgewerkte mondmaskers.

Lees meer

Voor een project bij Carlier Bois trokken we naar Namen, waar het familiebedrijf van Jean-Michel Carlier een volledig nieuwe bedrijfshal bouwde op het industrieterrein. Het bedrijf, dat nu al door de derde generatie van de familie Carlier geleid wordt, is een gekende naam in de houtsector. Sinds de oprichting in 1933 zijn ze geëvolueerd van houtzagerij naar houthandel en leverancier van panelen en afwerkingsmaterialen. Vandaag kopen zowel professionelen als particulieren en doe-het-zelvers er hun materialen aan.

Lees meer

'VDL Groep. Kracht door samenwerking.' Zo staat te lezen op de website van één van de grootste en meest bekende familiebedrijven van Nederland. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een internationale, industriële onderneming. Inmiddels heeft de derde generatie van de familie Van der Leegte de leiding van de groep, die wereldwijd meer dan 100 bedrijven telt en meer dan 15.000 mensen tewerkstelt.

De VDL-bedrijven zijn opgedeeld in vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. Het is in die laatste divisie, nl. die van eindproducten dat we de heren Carlos Ooijen, Directeur, en Sander Brands, Sales Engineer, treffen voor een gesprek. Hun divisie specialiseert zich in handling van bulkproducten en daaraan gekoppeld afzuiging van stoffen, dampen, enz. Precies daar vinden we de link met Limoco.

Lees meer

Het was veelvuldig in het nieuws de afgelopen tijd: de houtprijzen swingen de pan uit en voor sommige producten is er een lange wachttijd omwille van schaarste. De oorzaken zijn tweeërlei, doch ze zijn allebei gerelateerd aan COVID-19. Bij het uitbreken van de coronacrisis, in het voorjaar 2020 viel de handel plots stil. Bedrijven, waaronder ook de groothandels in hout, moesten verplicht de deuren sluiten. Maar ook het (internationaal) transport viel volledig stil, zodat er geen aanvoer meer was. Een wereldwijd gegeven waardoor een schaarste is ontstaan. Daarbij kwam nadien nog dat mensen, omdat ze 'verplicht' thuis moesten blijven, beslisten om in hun eigen 'bubbel' te investeren. Klussen in de tuin, op zolder en in de rest van het huis, die vaak al lang gepland waren maar altijd bleven liggen, werden nu plots wel aangepakt. Voor onze klanten in de houtsector was het alle hens aan dek.

Lees meer

Lemahieu is geen onbekende naam in de houtindustrie. Al sinds 1932 is het familiebedrijf actief als importeur van hout en platen. 10 jaar geleden kwam daar de houtbewerking bij: zagen, schaven en impregneren. In Gent en Antwerpen heeft Lemahieu stockageplaatsen. De houtbewerkingsactiviteiten gebeuren in Oostende. Het bedrijf is toeleverancier voor de houthandels en heeft in totaal zo'n 80 medewerkers, waarvan 35 in de vestiging van Oostende. Het is ook in Oostende dat we Gedelegeerd Bestuurder Mike Lemahieu treffen. Hij vertelt waarom hij voor de aanschaf van een 6de filter opnieuw bij Limoco ging aankloppen.

Lees meer

EFC (European Filter Corporation) is een wereldwijde speler in het domein van filtratie. Oorspronkelijk enkel voor filtratie van lucht en vloeistoffen, maar vandaag ook voor oliefiltratie, ontstoffing, nevelafscheiding en filtratie met actieve kool. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar gevestigd in Lummen en werkt al ruim 20 jaar samen met Limoco.

Lees meer

Het was belangrijk nieuws voor Limburg, toen Nitto begin dit jaar aankondigde dat 12 miljoen euro zou geïnvesteerd worden in de vestiging in Genk. Er kwam een gloednieuwe productielijn voor het vervaardigen van folie met een breedte van 3,5 meter. Wereldwijd enig in zijn soort.

Lees meer

Tech-Wood in Wichelen, een dochterbedrijf van Houtland, schaaft en recycleert hout en levert daarmee voornamelijk voorraad aan het moederbedrijf. Een stukje metaal dat bij het schaven mee in de stofafzuiging belandde, veroorzaakte midden juni een brand in de filterinstallatie. Gelukkig kon de brandweer de schade beperken tot de filter, maar dat betekende toch dat de productie even stillag.

Lees meer

1100 Holstein Friesian melkkoeien, daar draait alles om bij de Hollebeekhoeve in Kruibeke. Ze produceren niet minder dan 12 miljoen liter melk per jaar. En het unieke is dat die melk dagelijks en binnen de 24 uur verwerkt wordt in de eigen zuivelfabriek naast het landbouwbedrijf. Hoeveboter, platte kaas, yoghurt, (zure) room, karnemelk, roomijs, enz. Allemaal dagvers geproduceerd (zonder bewaarmiddelen, smaak- of kleurstoffen), verpakt én geleverd. Een mooi voorbeeld van de 'korte keten'.

Lees meer

De historiek van Houthandel Leirman gaat terug tot in 1920, binnenkort dus precies een eeuw geleden. In 1950 verhuisde het bedrijf naar Gistel en sinds 1992 wordt de zaak gerund door Carl en Tine De Deurwaerder. Dit jaar investeerden de zaakvoerders in een nieuwe stofafzuiging.

Lees meer

Eén van de zeer regelmatig weerkerende opdrachtgevers is de Profel groep, leverancier van ramen en deuren in Noord-Limburg. Het project dat we in deze nieuwsbrief in de kijker willen plaatsen, is een bijzonder verluchtingssysteem bij de FAL-vestiging in Hamont-Achel.

Lees meer

Petronas Lubricants Belgium, met vestigingen in Aartselaar en Hemiksem, maakt deel uit van een internationale groep, die wereldwijd smeermiddelen van topkwaliteit produceert voor toepassingen in de automobielsector en andere industrieën. Grote spelers als Mercedes en Bobcat behoren tot hun klanten.

Lees meer

Houthandel Carlens in Aarschot is een familiebedrijf van de 3de generatie. Een team van 32 mensen is dagelijks druk doende om hun liefde voor hout ten dienste te stellen van hun klanten. Ze zijn gespecialiseerd in hout voor bouw- en renovatieprojecten en dan voornamelijk in timmerhout voor dak- en gevelwerken. Bij de uitbreiding van hun machinepark, was er nood aan een nieuwe stofafzuiging.

Lees meer

Profel, ramen en deuren met glasheldere beloften. Het zegt u ongetwijfeld iets. Want 1 op 10 ramen en deuren in België wordt op maat door Profel gemaakt. Nog enkele cijfers: ze doen dit al exact 70 jaar en ze zijn al meer dan 25 jaar klant bij Limoco.

Lees meer

Group Nivelles is een familiebedrijf dat haar oorsprong kent in Sint-Truiden. De activiteiten zijn vandaag verspreid over 3 locaties. In de schrijnwerkerij in Sint-Truiden worden badkamermeubels geproduceerd. In Gingelom is een productiehal waar producten in Solid Surface (gietmateriaal naar 'eigen recept') vervaardigd worden, voornamelijk bestemd voor afwerking van de badkamer. En in de vestiging in Tilburg worden badkamergarnituren én de gekende I-DRAIN® geproduceerd.

Lees meer

Onze projecten zijn niet altijd aan een welbepaalde sector toe te wijzen, maar ze hebben wel steeds één ding gemeen: maatwerk. Doordat onze projectleiders door de jaren heen zoveel ervaring opgebouwd hebben, zijn ze niet alleen thuis in het uitwerken van oplossingen vanuit onze eigen expertise, maar ook vanuit de specifieke activiteiten van onze opdrachtgevers. In deze reportage krijgt u een overzicht van een aantal toepassingen in de gezondheidssector, de voedings- en verpakkingssector en in industriële omgevingen waar gas- en zinkdampen aangepakt werden.

Lees meer

Lefibo in Zulte werd in 1984 opgericht als familiebedrijf en is vandaag vooral gekend als industriële houtzagerij van naaldhout voor toepassingen in de verpakkingsindustrie: paletten, palloxen, fruitkisten, aardappelkisten, enz. Maar het bedrijf heeft ook business gezien in de verwerking van dennenhout (zowel rood als wit) voor toepassingen in de bouw, zoals planken, balken en afgewerkt materiaal voor tuinhuizen, enz. Naast het verzagen van het hout komt daar nu ook het drogen en vingerlassen bij, met een capaciteit van 80.000m³ per shift per jaar. 

Lees meer

Het moderne bedrijf dat Houthandel De Slagmolen in Bilzen vandaag is, doet in niets vermoeden dat er een historiek van bijna 100 jaar aan vooraf gaat. De raamzaag die in 1922 geïnstalleerd werd en die aangedreven werd door het waterrad van de molen (waarnaar het bedrijf genoemd is) heeft al lang plaatsgemaakt voor een productiehal van 4.000 m² en een zeer modern machinepark. Daarnaast is er een grote toonzaal en bijhorende winkel waar zowel particulieren als vakmensen terecht kunnen voor halfafgewerkte producten, zoals plaatmateriaal, meubelpanelen, beslag, enz. De Slagmolen levert eveneens hout voor dakwerken, tuinhout, enz.

Lees meer

Het lijkt misschien een straffe uitspraak, maar wij merken bijna dagelijks dat er weinig of geen industriële bedrijven of sectoren zijn waar ventilatie of afzuiging niet aan de orde zijn. De afgelopen maanden was Limoco weer aan de slag in bedrijven met zeer uiteenlopende activiteiten, maar allemaal hebben ze gemeen dat een ventilatiesysteem voor afzuiging van dampen of warmte, afkomstig van een (productie)proces noodzakelijk is voor een duurzame werking en voor een gezonde werk- en leefomgeving.

Lees meer

Dat een klant bij ons komt aankloppen voor een afzuiginstallatie in hun eigen bedrijf, is de meest logische en de meest voorkomende situatie. Maar in onze samenwerking met Schmitz Foam Products uit Roermond ligt dat toch even anders. Het bedrijf is producent van ondervloeren met schokabsorberende en/of drainerende eigenschappen. Hun producten worden wereldwijd in 70 landen verkocht, voornamelijk voor toepassin-gen op sportterreinen met kunstgras. Ook op speelterreinen worden de 'matten' van Schmitz Foam Products rondom speeltuigen geplaatst, aangezien ze effectief zijn tot een kritische valhoogte van 3 meter. Kinderen lopen daardoor aanzienlijk minder risico op kwetsuren wanneer ze vallen. Maar welke rol spelen de afzuiginstallaties van Limoco dan in dit verhaal? We vroegen het aan Algemeen Directeur, de heer Wiebe van Terwisga.

Lees meer

Vertec in Mol maakt deel uit van de groep AGC Glass Europe, en zoals de naam al doet vermoeden is het bedrijf gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van glas. Geen 'gewoon' glas en ook geen doorsnee oppervlaktebehandeling, het gaat hier om een zeer specifieke manier van etsen. Het glas wordt gebruikt in hoogtechnologische toepassingen. Wereldwijd zijn er slechts een handvol spelers die deze hoogwaardige oppervlaktebehandeling kunnen uitvoeren.
Het etsen moet op een uiterst precieze manier gebeuren, de kleinste oneffenheid in het glas betekent een defect bij de eindgebruiker. Daarom is werken in een stofvrije omgeving (Clean Air condities) een must om tot het resultaat te komen dat de klant verwacht. Limoco bouwde voor Vertec een Clean Air Room.

Lees meer

In een vorig artikel kon u lezen hoe Limoco bij Smulders Projects in Hoboken nieuwe spuitwanden installeerde in de spuithal. Dat project was eigenlijk een 'uitloper' van een samenwerking die een aantal maanden voordien op eerder toevallige manier tot stand kwam.

Raymond Van Muylder (Smulders Projects): “Bij de uitbreiding van onze spuithallen en de aanpassing van onze bestaande hallen voorzagen wij de installering van 2 autotherme verbrandingsinstallaties voor de naverbranding van de gefilterde resten (solventen) van afgezogen spuitdampen. Het project, dat voor ons bedrijf een investering van 1,7 miljoen euro betekent, werd uitgetekend door engineeringbureau Europem, samen met de firma Krantz Clean Air Solutions uit Aken, gespecialiseerd in deze materie, die aangezocht werd voor de installering van de naverbrandingsinstallaties. Het was op aanraden van deze 2 partijen dat ook Limoco in het project betrokken werd.

Lees meer

De drukkerijsector mag dan de laatste jaren een grondige metamorfose doorgemaakt hebben met de intrede van het digitale drukwerk, toch blijft in elke drukkerij de noodzaak bestaan om te beschikken over een efficiënte afzuiginstallatie. Hetzij voor de afzuiging van papierstof of snijafval, hetzij voor de afzuiging van dampen, zoals bijvoorbeeld van inkten. De afgelopen maanden realiseerde Limoco uiteenlopende projecten bij enkele belangrijke spelers in deze sector: Moderna Printing, Verstraete IML en Brepols. We laten hen graag zelf aan het woord over hun ervaringen en over de samenwerking met ons team.

Lees meer

Bedrijven die al 20 jaar en meer klant zijn, daar kan je als leverancier vaak enkel van dromen. Bij Limoco hebben we dat 'geluk'. Nitto Europe, SES Vanderhave, Habo, het zijn slechts enkele namen van toonaangevende bedrijven in hun sector die minstens de helft van onze bedrijfsgeschiedenis mee geschreven hebben. In sommige gevallen zijn onze oorspronkelijke contactpersonen al met pensioen en heeft de volgende generatie gewoon verder gebouwd aan de samenwerking. Wat is het geheime recept van die samenwerking? We hebben het hen op de man af gevraagd.

Lees meer

Afwerkingsbedrijf Baens in Kinrooi groeide sinds de jaren 80 uit tot een totaalaanbieder op het vlak van afwerking, van keukens tot woonkamers en dressings. De continue uitbreiding van het machinepark vereiste een investering in afzuigcapaciteit. Een nieuwe blowerfilter zorgt niet alleen voor een optimale afzuiging, maar helpt ook drastisch te besparen op de energiefactuur.

Lees meer

De firma CARMELIET NV in Sint-Niklaas is een gekende speler op het vlak van hoogwaardige interieurafwerking. Zij realiseren totaalprojecten in het hogere segment in binnen- en buitenland, vaak in opdracht van gerenommeerde binnenhuisarchitecten.
Toen hun machinepark aan vernieuwing en uitbreiding toe was, bleek dat de bestaande afzuiginstallatie niet meer voldeed, noch qua capaciteit, noch qua vereisten inzake brandveiligheid.

Lees meer

Ontex is een wereldwijde leverancier en Europa's grootste fabrikant van hygiënische wegwerpproducten voor baby's, vrouwen en volwassenen (babyluiers, maandverband, inlegkruisjes, tampons, en incontinentieproducten). In de Belgische vestiging in Buggen-hout wordt incontinentiemateriaal voor volwassen geproduceerd.

De productieafdeling in Buggenhout werd herhaaldelijk uitgebreid en omwille van ruimtegebrek werd zelfs een bestaand magazijn omgebouwd om er machines te installeren. In tegenstelling tot de grote productiehal was in dit voormalige magazijn geen aircoinstallatie voorzien. Daardoor kon de temperatuur bij zomerse dagen op de bovenste verdieping van de machines gemakkelijk oplopen tot 35°C en meer. Extractie van de warme lucht is niet mogelijk omdat de hal dan nog meer in onderdruk zou komen te staan. Op het dak zijn tevens zonnepanelen geplaatst. Verluchtingsroosters plaatsen in de buitenmuren bleek ook geen optie wegens een te lokaal effect. Dat was de aanleiding om Limoco te contacteren voor een oplossing.

Lees meer

Baeten-Van Es is een familiaal bouwbedrijf in Rumst met meer dan 100 werknemers in verschillende gespecialiseerde afdelingen, waaronder binnen- en buitenschrijnwerk. De firma is 27 jaar geleden opgericht door Frans Baeten en zijn echtgenote en vandaag wordt het bedrijf mee geleid door de zonen Bart en Wim. Sinds het begin van de jaren '90 kent het bedrijf een enorme groei, zowel in aantal medewerkers als machines.
Toen er vorig jaar een nieuwe ramenstraat (Conturex) geïnstalleerd werd, bleek de bestaande afzuigcapaciteit niet meer voldoende en ging het bedrijf op zoek naar een leverancier voor een volledig nieuwe afzuiginstallatie.

Lees meer

Enkele jaren geleden investeerde Defensie in Zutendaal in een installatie om oude munitie te vernietigen. De vernietiging is een proces waarbij zeer fijn stof vrijkomt, dat bovendien tot de categorie gevaarlijk afval behoort. Oorspronkelijk gebeurde de opvang van het stof in vaten. Een operator moest in de gaten houden wanneer een vat vol was, om het vervolgens te vervangen. Omdat het stof ook in de ruimte aanwezig was, werd gezocht naar een veiligere en meer geautomatiseerde manier van stofafzuiging, -behandeling en -opvang.

Lees meer

Drukkerij Moderna in Paal-Beringen is één van de grootste drukkerijen in België, vooral bekend om de productie van hoge kwaliteit offset- en rotatiedrukwerk.
Hun bestaande installatie voor papierafzuiging was aan vervanging toe en van die gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook de stofafzuiging mee in de nieuwe installatie te integreren. Concreet gaat het om het  afzuigen van de papierranden die na het drukken afgesneden worden.

Lees meer