De bedrijfsnaam Mowi Belgium zegt u misschien niet zoveel, maar als we het hebben over de visproducten van het merk Pieters, gaat er ongetwijfeld wel een belletje rinkelen.
Mowi Belgium is het bedrijf achter dat merk. Zij staan in voor de verwerking, verpakking en vermark-ting van de visproducten, voornamelijk bestemd voor de professionele keuken. Het assortiment bestaat uit verse, diepgevroren en gerookte vis en visproducten. Mowi Belgium heeft productievestigingen in Brugge en Oostende. De vestiging in Oostende heeft een lange traditie en uitgebreide expertise in het roken van zalm. Limoco installeerde er een ventilatiesysteem t.b.v. de luchtkwaliteit in de cabines waar de vis versneden en verpakt wordt.

Lees meer

Aan de Belgische kant van de Maas in Kinrooi vinden we Belmagri, een onderdeel van het Nederlandse Niba. In België werkt Belmagri samen met andere bedrijven binnen 'Steengoed Projecten' (Dilsen) aan de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten in de Maasvallei.

Lees meer

Een jaar geleden kon u in onze nieuwsbrief het verhaal van Nitto lezen, m.b.t. hun engagement om tegen 2045 energieneutraal te produceren. Ook dit jaar zijn stappen gezet en ook Limoco kon weer een bijdrage leveren via enkele ingrepen in de optimalisering van het proces van de productielijn 'J-lijn'.

Lees meer

Geen worsten en ook geen poetsproducten bij de firma Boma in Wandre bij Luik. Wel recyclage van materialen afkomstig uit staalgieterijen.
De vuurvaste buizen waar het gesmolten staal door stroomt, hebben weliswaar een lange levensduur, maar op een gegeven moment zijn ze ook versleten en moet men er 'ergens' mee naartoe. 

Lees meer

Denderwood in Erpe-Mere is vooral gekend om de import van hardhout uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Voor de uitbreiding van de activiteiten van dochteronderneming DDW Hardwoods bouwde het bedrijf een volledig nieuwe fabriek in Neufchâteau. Het betreft twee grote hallen waar hout geschaafd en ge-stockeerd wordt.

Lees meer

Ozen Interieur in Genk is gespecialiseerd in maatwerk voor zowel particulieren als bedrijven, en zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Ozen maakt inbouwkasten, keukens, badkamers, deuren, brandwerende deuren, gyprocwerken, parket en laminaat, tuinhuizen, carports en poolhouses, terrasoverkappingen, gevelbekledingen en houten poorten.

 

Lees meer

Een jaar na de eerstesteenlegging startte begin 2023 de productie in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach in Roeselare. In deze nieuwe fabriek zullen elektrische bussen gebouwd worden voor de Europese markt. Volgens VDL Groep zal deze CO²-neutrale fabriek 'de modernste van Europa' worden.

Lees meer

SQM is een wereldwijd mijnbouwbedrijf dat actief is in industrieën die van strategisch belang zijn voor duurzame ontwikkeling, zoals gezondheid, voedsel, technologie en schone energie. Ze zijn o.a. wereldleider in de business van 'Specialty Plant Nutrition', oftewel kunstmeststoffen, turf, e.d. In de fabriek van SQM in Westdorpe (NL) wordt o.a. kunstmeststof afgevuld in zakken. Dit is een proces waarbij nogal wat stof vrijkomt dat bovendien agressieve eigenschappen kan hebben.

Lees meer

In een persbericht van 17/03/2023 lezen we: 'EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergistingsinstallatie'. EcoWerf bouwde die installatie samen met DRANCO, een bedrijf dat wereldwijd anaerobe vergisters opzet. Een gigantisch project waar Limoco, vanuit de eigen expertise, een bijdrage aan mocht leveren.

Lees meer

Werkhuizen Burgelman is een familiaal bedrijf waar draai- en freeswerken worden uitgevoerd.
Het werk met de CNC-machines veroorzaakt typische blauwe nevels die, door het vrij lage plafond in de bedrijfshal, moeilijk geëvacueerd konden worden, ondanks de aanwezigheid van plaatselijke afzuigingen op de CNC – machines.

Lees meer

Elia, netbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit in ons land. Ze zorgen tevens voor een evenwicht tussen vraag en aanbod.
Bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden kunnen een energieonevenwicht of -tekort veroorzaken, met uitval van hoogspanning of zelfs een 'black-out' tot gevolg. Wanneer de hoogspanning daarna terugkeert, is er energie nodig in de verschillende hoogspanningsstations om goed te kunnen schakelen. Voor het opwekken van die energie zijn generatoren nodig. Elia heeft beslist om tegen 2030 in alle hoogspanningsstations noodgeneratoren te installeren.

Lees meer

Ecologisch bouwen wint steeds meer aan interesse. Houtskeletbouw zit daardoor ook in de lift.
Om aan de gestegen vraag naar materiaal voor houtskeletbouw te kunnen voldoen, bouwde CRAS in Waregem een volledig nieuwe hal, op een 200-tal meter van de site waar Limoco eerder al een optimalisatie van de stofafzuiging uitvoerde.

Lees meer

Onze klant Pure Ingredients, gespecialiseerd in de productie van ‘halal frozen food’, investeerde in Belfeld (D) in een derde bedrijfshal (naast Venlo (NL) en Kaldenkirchen (D)) om hun productiecapaciteit uit te breiden en zodoende aan de stijgende vraag naar halal producten te kunnen voldoen.

Lees meer

Borit in Geel ontwikkelt en produceert dunne metalen onderdelen voor batterijcellen, die o.a. in waterstof aangedreven voertuigen gebruikt worden. De productie van deze onderdelen is een hoogtechnologisch proces te noemen en gebeurt op lasertafels. Deze tafels zijn voorzien van een afzuiging met een dubbele functie.

Lees meer

Bij Echo Precast Engineering in Houthalen worden machines en installaties ontwikkeld en geproduceerd die bestemd zijn voor de productie van voorgespannen betonelementen voor de bouwsector. De machines worden in het bedrijf ook gelakt. De hal waar dit lakproces gebeurt, had wel een afzuiging, maar deze was beperkt en daarom ging men op zoek naar een leverancier voor een nieuwe afzuiging alsook spuitwanden op maat.

Lees meer