ico.featured.3

Asfalt Productie Limburg is een autonome vestiging van Colas Belgium en bij uitbreiding van de Groupe Colas, die wereldwijd actief is.
In de vaste centrale van Heusden-Zolder wordt asfalt geproduceerd voor de realisatie van werven. 

Lees meer

Bij Fike® in Herentals worden producten gemaakt die zorgen voor procesveiligheid en operationeel goed functioneren in verschillende industrieën. Dit kan gaan van bescherming van mensen, gebouwen of installaties tot bescherming van handelingen en processen in de olie-en gasindustrie. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging, explosiebeveiliging of overdrukbeveiliging.

Lees meer

Bij De Neef Chemical Processing (DNCP) worden organische solventen en speciale chemicaliën gezuiverd en klaargemaakt voor hergebruik. De stoffen zijn voornamelijk afkomstig uit de chemische, farmaceutische en verfindustrie. Sommige producten worden 'op maat' gezuiverd voor de klant en andere solventen worden herwerkt om via de eigen verkoopkanalen opnieuw te verdelen.

Het bedrijf heeft ook een vestiging in Kallo, waar Limoco al eerder een project uitvoerde. De opdracht in Heist-op-den-Berg was in het kader van veiligheid en milieuwetgeving.

Lees meer

Wie Ecover zegt, denkt automatisch aan huishoudproducten 'met een groen label'. Dat label is niet zomaar een label, daar zit een zeer doordachte en goed gefundeerde filosofie achter. 'Clean' staat niet alleen voor proper in de zin van 'netjes', maar ook voor de manier waarop producten ontwikkeld worden, voor de bedrijfspolitiek én voor de bedrijfswaarden. In die context is het voor Limoco een voorrecht om in dit bedrijf te kunnen bijdragen aan een gezonde werkomgeving. De samenwerking met Ecover startte zo'n vijf jaar geleden, met een eerste project.

Lees meer

Onze buren van Diresco zijn fabrikantzn van kwartscomposiet, dat vooral wordt toegepast in interieur-omgevingen voor o.a. keuken- en badkamertabletten. De panelen van ongeveer 20 mm dik worden nabewerkt langs de randen. Een zware robot haalt ze langs de vier zijden door een freesmachine. Bij die handelingen komen stof en brokstukken vrij en dat materiaal dient afgezogen te worden.

Lees meer

Het gaat hard bij Vanlandschoot Hout in Wingene. In 2017 plaatsten we er een nieuwe superblowerfilter met een capaciteit van 55.000 m³/u. Amper anderhalf jaar later hebben we een tweede installatie, met een capaciteit van 34.000 m³/u geplaatst. Hadden we dan ergens een fout gemaakt in een berekening of in de dimensionering? Toch niet! Maar als opportuniteiten zich voordoen, moet je ze grijpen.

Lees meer

Belwood is een naaldhoutzagerij in Amel, waar jaarlijks zo'n 200.000 m³ rondhout verwerkt wordt. Het hout wordt er gezaagd en geschaafd en vervolgens verwerkt tot DUO/TRIO balken, gelamineerd-, of gevingerlast hout. Toepassingen van de producten zijn o.a.: paletten, houten verpakking, tuinhout, panlatten, bouwhout, houtskeletbouw, industriële gebouwen, … .

Lees meer

ico.featured.5Altez in Meeuwen is een allround bouwpartner voor agrarische en industriële bouwprojecten. Denk maar aan stallen, loodsen, kantoren, winkels, bedrijfsunits en garages.

Lees meer

ico.featured.5Tereos - Syral, beter gekend als Amylum is een tarwezetmeelfabriek in het Oost-Vlaamse Aalst met al meer dan 140 jaar ervaring in graanverwerking. Sinds 2007 maakt het bedrijf deel uit van de Franse coöperatie Tereos, nummer twee in de wereld op het vlak van suikerproductie en Europese nummer drie voor de productie van zetmeel en glucose.

Lees meer

Universal Woods is een wereldspeler als producent van harde substraten (zeg maar 'panelen') bestemd voor bedrukking d.m.v. sublimatie. Het hoofdkantoor met productie-eenheid in Boom bedient Europa, het Midden-Oosten en Afrika (kortweg EMEA). Daar worden panelen in aluminium, staal, MDF, hardboard en natuurhout, die reeds voorzien zijn van een hoogtechnologische coatinglaag, afgewerkt volgens de wensen van de klanten.

Lees meer

Houtland, met hoofdzetel in Dendermonde is reeds jaren toonaangevend als leverancier en fabrikant van kwalitatieve tuinhoutproducten, tuinpoorten, speeltoestellen en straatmeubilair. Drogen en schaven gebeurt in eigen huis.

Lees meer

Dit familiebedrijf is een regionale speler in de streek rond Poperinge (West-Vlaanderen). Naast een houthandel, met materiaal voor doe-het-zelver én vakman, kunnen klanten hier ook terecht voor maatwerk constructies (tuinhuis, houten carport, houten garage, poolhouse, houten en composiet terras, houten poort, gevelbekledingen, brievenbus, buitenkeuken, keuken, dressings, badkamermeubelen, tafels, deuren, enz.).

Lees meer

Nog een bekende naam in ons projectoverzicht is die van Jansen Products. In de afdeling 'Algemene Binnenafwerking' mocht Limoco opnieuw een installatie voor stofafzuiging plaatsen. Dit gebeurde in een nieuwe hal, die gebouwd werd voor het verzagen van gyproc panelen.

Lees meer

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat bij Group Nivelles een investeringsproject werd uitgerold in verschillende fasen. De tweede fase omvatte de verhuis van de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg naar Gingelom. Die activiteiten werden ondergebracht in de gerenoveerde hal, na de verhuis van de 'Solid Surface' productie naar een nieuwe hal.

Lees meer

Volgens een historisch document wordt in Hoegaarden al (minstens) sinds 1318, precies 700 jaar dus, bier gebrouwen. Dat dit vandaag niet meer op exact dezelfde manier gebeurt als toen, daar zijn we vrij zeker van. Zo zullen er in die tijd waarschijnlijk geen waterzuiveringsinstallaties geweest zijn zoals die er nu zijn, en natuurlijk ook geen ventilatiesystemen om vieze geuren te elimineren.

Lees meer