Wie ons kent, weet dat we heel ver gaan voor onze klanten. In het geval van Maltha Glassrecycling is dat zelfs heel letterlijk te nemen.

Het Nederlandse bedrijf, dat tevens een vestiging in Lommel heeft, nam in Gameren (NL) sectorgenoot Van Tuijl Glasrecyclage over. Bij een analyse van het productierendement bleek dat er een probleem was bij het scheiden van glas en' verontreiniging' (o.a. papier) uit de aangeleverde inhoud van glasbakken.

Lees meer

Houtskeletbouw wordt vandaag niet alleen toegepast voor woningbouw maar ook voor grotere projecten zoals appartements- of kantoorgebouwen of zelfs utiliteitsgebouwen. Die evolutie noopte de firma Herisons in Essen tot uitbreiding en een verhuis naar een andere locatie. Het machinepark verhuisde mee en er werd geopteerd om in de nieuwe hal te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.

Lees meer

Bij Schrijnwerkerij Smeets in Diepenbeek is vandaag reeds de 3de generatie van de familie aan de slag. Het bedrijf is bijzonder veelzijdig in haar aanbod. Men produceert houten binnen- en buitenschrijnwerk (o.a. tuinpoorten, garagepoorten, trappen, ramen, deuren, enz.), brandwerende deuren en maatmeubilair voor alle interieurtoepassingen (keuken, badkamer, dressing, kantoor, enz.).

Lees meer

Duurzaam werken en regelgeving rond milieunormen worden alsmaar belangrijker als criteria voor bedrijfsvoering in industriële werkomgevingen. Dat is geen nieuwe vaststelling en ook lang geen nationale materie meer, maar een wereldwijd gegeven. Concreet voor Limoco betekent dit dat ons werkterrein zich ook uitbreidt over de landsgrenzen. Met projecten in het domein van beperking van geurhinder bij SUEZ in Rotterdam en bij Caradon Stelrad in Nuth waren we de afgelopen maanden enkele malen actief bij de noorderburen in Nederland.

Lees meer

ico.featured.5Autoneum in Genk mogen we een trouwe klant noemen. De producent van binnenbekleding voor voertuigen maakt al sinds een aantal jaren gebruik van onze installaties voor het automatiseren van de afvoer van snijafval. Het afval ontstaat nadat uit een grote rechthoek een mat wordt gestanst, die perfect past in de wagen waarvoor ze bestemd is. Het gewicht en de afmeting van het stansafval bepaalt de complexiteit van het automatiseringsproces, aangezien het niet zo evident is om zwaar en groot materiaal d.m.v. afzuiging te verzamelen in een container.

Lees meer

SESVanderHave is een wereldspeler in het domein van de productie van hoogwaardig bietenzaad én een trouwe klant van Limoco.
Bij het Tiense bedrijf gebeurt de bewerking van suikerbietenzaden. Dat is een proces met verschillende stappen. Nadat de ruwe zaden vanuit de productie-zones naar de fabrieken zijn gebracht, volgt het schoningsproces. Alles wat er niet in thuis hoort, wordt verwijderd. Enkel de zaden die voldoen aan strenge normen, blijven over en worden vervolgens gepolijst en gesorteerd.

Lees meer

De firma Vanlandschoot Hout is al meer dan 70 jaar een gevestigde waarde in Wingene. Destijds opgericht als houthandel, heeft het bedrijf zich later meer en meer gespecialiseerd in de productie van binnendeuren en gefineerde maatpanelen. Sinds 2002 wordt er eveneens parketvloer geproduceerd.

Lees meer

Bij de firma Moors Interieur in Riemst worden totaalprojecten op maat gerealiseerd. Het aanbod is zeer ruim, gaande van brandwerende deuren, maatmeubilair alsook oplossingen voor houten wanden en gevels en terrassen. Voor hun afdeling 'DO.CA', waar voornamelijk deuren en kasten worden geproduceerd, bouwde het bedrijf een volledig nieuwe productiehal.

Lees meer

Ook Mariasteen, een sociale werkplaats met zo'n 850 medewerkers in het Westvlaamse Gits, is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten. Zowel in hun afdeling houtbewerking als in de metaalbewerking beschikken zij over afzuiginstallaties van Limoco.

Lees meer

Herinnert u zich nog het artikel over de nieuwbouw van de technische school TISM in Bree, waar we vorig jaar een volledig nieuwe stofafzuiging mochten installeren? Wel, ondertussen heeft de installatie uit het oude schoolgebouw ook een nieuwe bestemming gekregen, nl. bij de firma Schreurs Project in Opglabbeek, waar interieurprojecten op maat gerealiseerd worden.

Lees meer


Energies Renouvelables des Ardennes (ERDA) in Bertrix is producent van pellets op basis van 100% samen-geperst zaagsel van zuiver hout. Opmerkelijk is dat de productie helemaal draait op energie die in eigen huis gegenereerd wordt met een cogeneratie installatie. Het zaagmeel wordt gedroogd met de warmte die afkomstig is van de cogeneratie. De houtpellets kunnen als brandstof gebruikt worden voor de productie van elektriciteit, verwarming van huizen en industriële gebouwen.

Lees meer

Limoco heeft al sinds jaren een goede samenwerking met de technische school TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel) in Bree. Op 1 september 2016 hebben leerlingen en leerkrachten hun intrek genomen in een gloednieuw schoolgebouw dat een project is van 'Scholen van Morgen'. Het machinepark van de school werd volledig vernieuwd.

Lees meer

Enkele jaren geleden plaatste Limoco bij schrijnwerkerij Eerdekens-Willems in Meeuwen een nieuwe afzuiginstallatie. Onlangs verhuisde het bedrijf naar een nieuwbouw van +/- 1.500 m² in Bree. Zowel het volledige machinepark als de afzuiginstallatie verhuisden mee.

Lees meer

Horecabedrijf 't Barbeknoeierke in Bree is gespecialiseerd in de organisatie op verplaatsing van grillbuffetten. In hun nieuwe vestiging op de Industriezone Vostert in Bree, beschikken ze over een ruime keuken voor het voorbereiden van de gerechten. Zij waren op zoek naar een grote, industriële dampkap.

Lees meer

Citrique Belge is een belangrijke producent van citroenzuur en gerelateerde bijproducten. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voedings-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector.
De producten worden vervaardigd via fermentatieprocessen, waarbij zeer veel vochtige lucht vrijkomt. In de gangen rondom de fermentatieruimten ontstonden daardoor gemakkelijk schimmels en voor dit probleem zocht en vond het bedrijf een oplossing bij Limoco.

Lees meer