ico.featured.5Altez in Meeuwen is een allround bouwpartner voor agrarische en industriële bouwprojecten. Denk maar aan stallen, loodsen, kantoren, winkels, bedrijfsunits en garages.

Lees meer

ico.featured.5Tereos - Syral, beter gekend als Amylum is een tarwezetmeelfabriek in het Oost-Vlaamse Aalst met al meer dan 140 jaar ervaring in graanverwerking. Sinds 2007 maakt het bedrijf deel uit van de Franse coöperatie Tereos, nummer twee in de wereld op het vlak van suikerproductie en Europese nummer drie voor de productie van zetmeel en glucose.

Lees meer

Universal Woods is een wereldspeler als producent van harde substraten (zeg maar 'panelen') bestemd voor bedrukking d.m.v. sublimatie. Het hoofdkantoor met productie-eenheid in Boom bedient Europa, het Midden-Oosten en Afrika (kortweg EMEA). Daar worden panelen in aluminium, staal, MDF, hardboard en natuurhout, die reeds voorzien zijn van een hoogtechnologische coatinglaag, afgewerkt volgens de wensen van de klanten.

Lees meer

Houtland, met hoofdzetel in Dendermonde is reeds jaren toonaangevend als leverancier en fabrikant van kwalitatieve tuinhoutproducten, tuinpoorten, speeltoestellen en straatmeubilair. Drogen en schaven gebeurt in eigen huis.

Lees meer

Dit familiebedrijf is een regionale speler in de streek rond Poperinge (West-Vlaanderen). Naast een houthandel, met materiaal voor doe-het-zelver én vakman, kunnen klanten hier ook terecht voor maatwerk constructies (tuinhuis, houten carport, houten garage, poolhouse, houten en composiet terras, houten poort, gevelbekledingen, brievenbus, buitenkeuken, keuken, dressings, badkamermeubelen, tafels, deuren, enz.).

Lees meer

Nog een bekende naam in ons projectoverzicht is die van Jansen Products. In de afdeling 'Algemene Binnenafwerking' mocht Limoco opnieuw een installatie voor stofafzuiging plaatsen. Dit gebeurde in een nieuwe hal, die gebouwd werd voor het verzagen van gyproc panelen.

Lees meer

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat bij Group Nivelles een investeringsproject werd uitgerold in verschillende fasen. De tweede fase omvatte de verhuis van de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg naar Gingelom. Die activiteiten werden ondergebracht in de gerenoveerde hal, na de verhuis van de 'Solid Surface' productie naar een nieuwe hal.

Lees meer

Volgens een historisch document wordt in Hoegaarden al (minstens) sinds 1318, precies 700 jaar dus, bier gebrouwen. Dat dit vandaag niet meer op exact dezelfde manier gebeurt als toen, daar zijn we vrij zeker van. Zo zullen er in die tijd waarschijnlijk geen waterzuiveringsinstallaties geweest zijn zoals die er nu zijn, en natuurlijk ook geen ventilatiesystemen om vieze geuren te elimineren.

Lees meer

ico.featured.3De site van Katoennatie in Kallo is geen onbekend terrein voor Limoco. We hebben er al vaker maatwerkprojecten uitgevoerd en ook de filters die we dit keer plaatsten, waren volledig op maat van de situatie en volgens de wensen van de klant.

Lees meer

Wie ons kent, weet dat we heel ver gaan voor onze klanten. In het geval van Maltha Glassrecycling is dat zelfs heel letterlijk te nemen.

Het Nederlandse bedrijf, dat tevens een vestiging in Lommel heeft, nam in Gameren (NL) sectorgenoot Van Tuijl Glasrecyclage over. Bij een analyse van het productierendement bleek dat er een probleem was bij het scheiden van glas en' verontreiniging' (o.a. papier) uit de aangeleverde inhoud van glasbakken.

Lees meer

Houtskeletbouw wordt vandaag niet alleen toegepast voor woningbouw maar ook voor grotere projecten zoals appartements- of kantoorgebouwen of zelfs utiliteitsgebouwen. Die evolutie noopte de firma Herisons in Essen tot uitbreiding en een verhuis naar een andere locatie. Het machinepark verhuisde mee en er werd geopteerd om in de nieuwe hal te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.

Lees meer

Bij Schrijnwerkerij Smeets in Diepenbeek is vandaag reeds de 3de generatie van de familie aan de slag. Het bedrijf is bijzonder veelzijdig in haar aanbod. Men produceert houten binnen- en buitenschrijnwerk (o.a. tuinpoorten, garagepoorten, trappen, ramen, deuren, enz.), brandwerende deuren en maatmeubilair voor alle interieurtoepassingen (keuken, badkamer, dressing, kantoor, enz.).

Lees meer

Duurzaam werken en regelgeving rond milieunormen worden alsmaar belangrijker als criteria voor bedrijfsvoering in industriële werkomgevingen. Dat is geen nieuwe vaststelling en ook lang geen nationale materie meer, maar een wereldwijd gegeven. Concreet voor Limoco betekent dit dat ons werkterrein zich ook uitbreidt over de landsgrenzen. Met projecten in het domein van beperking van geurhinder bij SUEZ in Rotterdam en bij Caradon Stelrad in Nuth waren we de afgelopen maanden enkele malen actief bij de noorderburen in Nederland.

Lees meer

ico.featured.5Autoneum in Genk mogen we een trouwe klant noemen. De producent van binnenbekleding voor voertuigen maakt al sinds een aantal jaren gebruik van onze installaties voor het automatiseren van de afvoer van snijafval. Het afval ontstaat nadat uit een grote rechthoek een mat wordt gestanst, die perfect past in de wagen waarvoor ze bestemd is. Het gewicht en de afmeting van het stansafval bepaalt de complexiteit van het automatiseringsproces, aangezien het niet zo evident is om zwaar en groot materiaal d.m.v. afzuiging te verzamelen in een container.

Lees meer

SESVanderHave is een wereldspeler in het domein van de productie van hoogwaardig bietenzaad én een trouwe klant van Limoco.
Bij het Tiense bedrijf gebeurt de bewerking van suikerbietenzaden. Dat is een proces met verschillende stappen. Nadat de ruwe zaden vanuit de productie-zones naar de fabrieken zijn gebracht, volgt het schoningsproces. Alles wat er niet in thuis hoort, wordt verwijderd. Enkel de zaden die voldoen aan strenge normen, blijven over en worden vervolgens gepolijst en gesorteerd.

Lees meer