Weidenhammer Belgium (Mechelen)

ico.featured.5Bij Weidenhammer Belgium in Mechelen worden kartonnen, cylindervormige ver-pakkingen gemaakt voor o.a. Unilever-Bestfoods, Nestlé, Procter & Gamble. Eén van de meest bekende producten die we kopen in een verpakking van Weidenhammer is onge-twijfeld de 'Pringles' snacks.

Bij de productie van de verpakkingen, wordt kartonafval opgevangen in bakken die zich op verschillende punten in de productiehal bevinden.

Waar er vroeger een operator aan te pas kwam om de bakken manueel leeg te maken, zorgt nu een ingenieus afzuigsysteem van Limoco ervoor dat het karton uit de bakken wordt weg-gezogen en naar een balenpers getransporteerd.

Onderweg zorgt een separator er bovendien voor dat de stoffige lucht wordt gescheiden van het karton en vervolgens gefilterd.  Het uiteindelijke kartonafval komt in een balenpers terecht waar het wordt samengeperst voor recyclage.
De afvalbakken bij de verschillende productiepunten zijn voorzien van sensoren. Wanneer een bak vol is, treedt de afzuiging automatisch in werking. Het afzuigsysteem kan bovendien ingesteld worden om prioriteiten toe te kennen aan bepaalde bakken.

Dit project is een mooi voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden van onze eigen scheidingstechniek, die toepasbaar is in quasi elke productieomgeving waar procesafval verzameld en getransporteerd moet worden. Naast het recupereren van het afval, wordt ook het fijn stof afgezogen, waardoor de werkomgeving gezonder en aangenamer is voor de werknemers.