Herisons Houtskeletbouw (Essen)

Houtskeletbouw wordt vandaag niet alleen toegepast voor woningbouw maar ook voor grotere projecten zoals appartements- of kantoorgebouwen of zelfs utiliteitsgebouwen. Die evolutie noopte de firma Herisons in Essen tot uitbreiding en een verhuis naar een andere locatie. Het machinepark verhuisde mee en er werd geopteerd om in de nieuwe hal te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.

Limoco plaatste een energiezuinige onderdrukfilter met een capaciteit van 20.000 m³/u., voorzien van 3 ventilatoren die manueel bediend kunnen worden in functie van de afzuigcapaciteit die nodig is op elk moment. Het stof wordt opgevangen in een container maar er is voorzien dat de installatie later kan omgebouwd worden om het stof te transporteren naar een brikettenpers.

Werken op een nieuwe locatie heeft zo zijn voordelen: de installatie en het leidingnet konden volledig voorbereid worden voordat de machines verhuisd werden. Na de verhuis diende alles dan enkel nog aangesloten te worden zodat er minimale productiestilstand was.