IKO nv is één van onze vaste klanten en in de vestiging te Antwerpen hebben we eerder al een aantal projecten gerealiseerd. Het laatste project was de plaatsing van twee
warmeluchtgeneratoren voor de verwarming van twee opslagplaatsen met verschillende criteria.

Lees meer

Samen met Krantz Clean Air Solutions werkten we aan een project in Geilenkirchen (D) bij KSK Industrielackierungen GmbH & Co. KG. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een industrieel verfbedrijf, vooral voor auto-onderdelen.

Lees meer

Door een verschuiving in de markt kent Caradon Stelrad, producent van (klassieke) radiatoren, de laatste jaren een enorme groei. In Heerlen werd begin 2019 een gloednieuw en modern distributiecentrum in gebruik ge-nomen en daardoor kwam er in de vestiging in Nuth (NL) meer ruimte voor de productie. Dat betekende tegelijk dat er meer warme lucht nodig was om de extra productieruimte te verwarmen.

Lees meer

'Better life, better packaging': met die filosofie in het achterhoofd trok het Chinese verpakkingsbedrijf CPMC in 2018 voor het eerst naar Vlaanderen. CPMC liet zijn oog vallen op Genk, waar landgenoot Haoneng enkele jaren eerder Illochroma overnam. In deze drukkerij worden etiketten voor bierflesjes, blikjes en andere drankverpakkingen gemaakt. De twee Chinese bedrijven richtten in Genk een joint venture op en bouwen er een nieuwe productiefaciliteit, die binnenkort officieel de deuren opent. (bron: artikel verschenen in Trends, begin 2019)

Lees meer

In de Abdij van Averbode werd vorig jaar de ruimte van de voormalige boekhandel omgebouwd tot kaarsenkapel. De vraag naar de mogelijkheid om een kaarsje te ontsteken groeide immers, en de ruimte in de abdijkerk was vaak ontoereikend. Toen de abdijwinkel verhuisde naar een nieuwe locatie in het belevingscentrum Het Moment, gingen de paters norbertijnen op zoek naar een invulling voor het oude koetshuis naast de kerk. De inrichting van een kaarsenkapel was daarmee een feit.

Lees meer

Nog zo'n niet-alledaagse bedrijfsomgeving was die van Studio Pieter Stockmans in Genk. In het porseleinatelier wordt exclusieve porseleinkunst gecreëerd, door ambachtelijke productie te combineren met een hedendaagse, experimentele aanpak. De studio is gevestigd op de mijnsite C-Mine. Het serviesgoed van deze Belgische specialist in designs uit hardporselein vindt zijn weg wereldwijd en wordt door topchefs in de beste restaurants op tafel gebracht.

Lees meer

Een typisch kenmerk van de projecten van Limoco is dat ze meerwaarde bieden aan projecten van andere leveranciers, dat ze bedrijfsomstandigheden verbeteren, rendement verhogen of processen efficiënter maken. In die context kunnen we regelmatig spreken van 'co-creatieprojecten': samen met een andere leverancier of partner leveren we een totaaloplossing bij een gezamenlijke klant. Zoals bij Aquafin in Overpelt.

Lees meer

Bij Fike® in Herentals worden producten gemaakt die zorgen voor procesveiligheid en operationeel goed functioneren in verschillende industrieën. Dit kan gaan van bescherming van mensen, gebouwen of installaties tot bescherming van handelingen en processen in de olie-en gasindustrie. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging, explosiebeveiliging of overdrukbeveiliging.

Lees meer

Bij De Neef Chemical Processing (DNCP) worden organische solventen en speciale chemicaliën gezuiverd en klaargemaakt voor hergebruik. De stoffen zijn voornamelijk afkomstig uit de chemische, farmaceutische en verfindustrie. Sommige producten worden 'op maat' gezuiverd voor de klant en andere solventen worden herwerkt om via de eigen verkoopkanalen opnieuw te verdelen.

Het bedrijf heeft ook een vestiging in Kallo, waar Limoco al eerder een project uitvoerde. De opdracht in Heist-op-den-Berg was in het kader van veiligheid en milieuwetgeving.

Lees meer

Wie Ecover zegt, denkt automatisch aan huishoudproducten 'met een groen label'. Dat label is niet zomaar een label, daar zit een zeer doordachte en goed gefundeerde filosofie achter. 'Clean' staat niet alleen voor proper in de zin van 'netjes', maar ook voor de manier waarop producten ontwikkeld worden, voor de bedrijfspolitiek én voor de bedrijfswaarden. In die context is het voor Limoco een voorrecht om in dit bedrijf te kunnen bijdragen aan een gezonde werkomgeving. De samenwerking met Ecover startte zo'n vijf jaar geleden, met een eerste project.

Lees meer

Universal Woods is een wereldspeler als producent van harde substraten (zeg maar 'panelen') bestemd voor bedrukking d.m.v. sublimatie. Het hoofdkantoor met productie-eenheid in Boom bedient Europa, het Midden-Oosten en Afrika (kortweg EMEA). Daar worden panelen in aluminium, staal, MDF, hardboard en natuurhout, die reeds voorzien zijn van een hoogtechnologische coatinglaag, afgewerkt volgens de wensen van de klanten.

Lees meer

Wie ons kent, weet dat we heel ver gaan voor onze klanten. In het geval van Maltha Glassrecycling is dat zelfs heel letterlijk te nemen.

Het Nederlandse bedrijf, dat tevens een vestiging in Lommel heeft, nam in Gameren (NL) sectorgenoot Van Tuijl Glasrecyclage over. Bij een analyse van het productierendement bleek dat er een probleem was bij het scheiden van glas en' verontreiniging' (o.a. papier) uit de aangeleverde inhoud van glasbakken.

Lees meer

Duurzaam werken en regelgeving rond milieunormen worden alsmaar belangrijker als criteria voor bedrijfsvoering in industriële werkomgevingen. Dat is geen nieuwe vaststelling en ook lang geen nationale materie meer, maar een wereldwijd gegeven. Concreet voor Limoco betekent dit dat ons werkterrein zich ook uitbreidt over de landsgrenzen. Met projecten in het domein van beperking van geurhinder bij SUEZ in Rotterdam en bij Caradon Stelrad in Nuth waren we de afgelopen maanden enkele malen actief bij de noorderburen in Nederland.

Lees meer

SESVanderHave is een wereldspeler in het domein van de productie van hoogwaardig bietenzaad én een trouwe klant van Limoco.
Bij het Tiense bedrijf gebeurt de bewerking van suikerbietenzaden. Dat is een proces met verschillende stappen. Nadat de ruwe zaden vanuit de productie-zones naar de fabrieken zijn gebracht, volgt het schoningsproces. Alles wat er niet in thuis hoort, wordt verwijderd. Enkel de zaden die voldoen aan strenge normen, blijven over en worden vervolgens gepolijst en gesorteerd.

Lees meer

Ook Mariasteen, een sociale werkplaats met zo'n 850 medewerkers in het Westvlaamse Gits, is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten. Zowel in hun afdeling houtbewerking als in de metaalbewerking beschikken zij over afzuiginstallaties van Limoco.

Lees meer