Het Kasteel van Bokrijk, gelegen in het Provinciaal domein Bokrijk, huisvest de ‘Campus van het Vakmanschap’. Hiervoor werd de verdieping omgebouwd tot atelierlocatie voor vakmanschap.

Lees meer

Intersig, met hoofdzetel in Dendermonde, is een internationale speler in de staalverwerkingsnijverheid. Meer nog, het Vlaams bedrijf behoort tot de wereldtop en heeft ondertussen productievestigingen in België en Frankrijk. Wij
mogen hen al meer dan 10 jaar tot onze klantenkring rekenen.

Lees meer

Vynova Belgium is één van de zes productiesites van Vynova Group, een Europees chemiebedrijf. Op de site in Tessenderlo wordt onder meer ethyleendichloride (EDC) en monovinylchloride (MVC) geproduceerd, twee essentiële bouwstenen voor de productie van PVC.
Limoco werd aangesproken voor het installeren van een nieuwe geluidsomkasting voor de installatie waar H2-gassen behandeld worden.

Lees meer

In onze vorige editie kon u al uitgebreid lezen over de 'geöliede' samenwerking tussen Limoco en de VDL Groep. Eén van de vestigingen van de groep is VDL - GL Precision in Eindhoven. Daar worden hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen geproduceerd. In de fabriekshal, waar continu een groot aantal CNC-machines draaien, wilde men een aantal situaties gelijktijdig optimaliseren.

Lees meer

Het bedrijf Zingametall ontstond 30 jaar geleden uit een samenwerking tussen de UGent en Umicore. Hun product 'Zinga' is een metallische coating op basis van zink, die een zeer hoge corrosiebescherming voor metalen biedt.

Bij de productie van Zinga worden de verschillende stoffen (o.a. zinkstof, solventen, harsen) gemengd. In het bedrijf in Eke was al een installatie voor stof- en dampafzuiging aanwezig, alsook een systeem voor ruimtelijke afzuiging. Alle installaties stonden binnen in de bedrijfshal en waren toe aan optimalisering.

Lees meer

'Ebema (Zutendaal) produceert materialen in prefabbeton voor de particuliere en voor de openbare markt', zo staat te lezen op hun website. Concreet spreken we hier o.a. over 'klinkers' om tuinen, terrassen, inritten en nog zoveel meer aan te leggen.
Om die klinkers te produceren, wordt gebruik gemaakt van trilpersen, die de betonmassa in mekaar doen zakken. Omdat de trilmachine veel geluid produceert, staat ze in een geluid- en stofdichte cabine, in de productiehal. Bij het trillen komt enorm veel stof vrij dat, als het neerdwarrelt, ook op en in de trilmotoren terechtkomt en zodoende (extra) slijtage veroorzaakt. 

Lees meer

MIVB, of voluit Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel, moeten we wellicht niet meer voorstellen. De vloot van MIVB bestaat uit zo'n 1.200 bussen, trams en metro's. Die moeten natuurlijk ook continu onderhouden worden. Om op een moderne en efficiënte manier te kunnen werken, werd in Haren (Brussel) een gloednieuw gebouw opgetrokken, met o.a. 4 werkplaatsen voor het onderhoud van al het rollend materieel.

Limoco mocht de nieuwe werkplaatsen voorzien van ventilatie-infrastructuur, volgens de specificaties van de opdrachtgever. Maar tevens met veel ruimte voor inbreng van de gespecialiseerde know-how van Limoco voor het uitwerken van 100% maatwerkoplossingen.

Lees meer

Nyrstar in Balen produceert, naast hoogwaardig zink, ook ultrafijn zinkpoeder dat intern gebruikt wordt in het zuiveringsproces. In de productievestiging in Balen zocht men, in het kader van orde en netheid, een systeem dat zinkpoeder opzuigt en zo voorkomt dat het naast de installaties terechtkomt. Geen alledaagse opdracht als je weet dat zinkstof zeer fijn en zwaar is.

Lees meer

Een 'booster fan' in polyester vervangen door een full inox axiale ventilator met een diameter van 1.225mm en met een gewicht van 700 kg, dat was de uitdaging bij Visko Teepak in Lommel.

Lees meer

Hortipoort in Puurs is producent van tuinpoorten in aluminium op maat. Het lassen, polieren en slijpen van de materialen zorgt voor veel stof in het atelier, in het bijzonder wanneer al die handelingen tegelijk bezig zijn. Bovendien is er bij aluminiumstof ook explosiegevaar, dus een ATEX conforme filterinstallatie was een absolute must.

Lees meer

Dit was een project zeer dicht bij huis, nl. bij maatwerkbedrijf Bewel, op een paar honderd meter van onze deur. In opdracht van Rob Air werkten we mee aan de bouw van een nieuw magazijn met werkplaats en kantoren, over twee verdiepingen. Rob Air was de aannemer voor verwarming, koeling en ventilatie in het bouwproject. Zij vroegen Limoco voor het maken en installeren van de kanalen, de roosters
(een 100-tal in de kantoren) en de kleppen én voor het afregelen van het geheel.

Lees meer

IKO nv is één van onze vaste klanten en in de vestiging te Antwerpen hebben we eerder al een aantal projecten gerealiseerd. Het laatste project was de plaatsing van twee
warmeluchtgeneratoren voor de verwarming van twee opslagplaatsen met verschillende criteria.

Lees meer

Samen met Krantz Clean Air Solutions werkten we aan een project in Geilenkirchen (D) bij KSK Industrielackierungen GmbH & Co. KG. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een industrieel verfbedrijf, vooral voor auto-onderdelen.

Lees meer

Door een verschuiving in de markt kent Caradon Stelrad, producent van (klassieke) radiatoren, de laatste jaren een enorme groei. In Heerlen werd begin 2019 een gloednieuw en modern distributiecentrum in gebruik ge-nomen en daardoor kwam er in de vestiging in Nuth (NL) meer ruimte voor de productie. Dat betekende tegelijk dat er meer warme lucht nodig was om de extra productieruimte te verwarmen.

Lees meer

'Better life, better packaging': met die filosofie in het achterhoofd trok het Chinese verpakkingsbedrijf CPMC in 2018 voor het eerst naar Vlaanderen. CPMC liet zijn oog vallen op Genk, waar landgenoot Haoneng enkele jaren eerder Illochroma overnam. In deze drukkerij worden etiketten voor bierflesjes, blikjes en andere drankverpakkingen gemaakt. De twee Chinese bedrijven richtten in Genk een joint venture op en bouwen er een nieuwe productiefaciliteit, die binnenkort officieel de deuren opent. (bron: artikel verschenen in Trends, begin 2019)

Lees meer