Universal Woods is een wereldspeler als producent van harde substraten (zeg maar 'panelen') bestemd voor bedrukking d.m.v. sublimatie. Het hoofdkantoor met productie-eenheid in Boom bedient Europa, het Midden-Oosten en Afrika (kortweg EMEA). Daar worden panelen in aluminium, staal, MDF, hardboard en natuurhout, die reeds voorzien zijn van een hoogtechnologische coatinglaag, afgewerkt volgens de wensen van de klanten.

Lees meer

Wie ons kent, weet dat we heel ver gaan voor onze klanten. In het geval van Maltha Glassrecycling is dat zelfs heel letterlijk te nemen.

Het Nederlandse bedrijf, dat tevens een vestiging in Lommel heeft, nam in Gameren (NL) sectorgenoot Van Tuijl Glasrecyclage over. Bij een analyse van het productierendement bleek dat er een probleem was bij het scheiden van glas en' verontreiniging' (o.a. papier) uit de aangeleverde inhoud van glasbakken.

Lees meer

Duurzaam werken en regelgeving rond milieunormen worden alsmaar belangrijker als criteria voor bedrijfsvoering in industriële werkomgevingen. Dat is geen nieuwe vaststelling en ook lang geen nationale materie meer, maar een wereldwijd gegeven. Concreet voor Limoco betekent dit dat ons werkterrein zich ook uitbreidt over de landsgrenzen. Met projecten in het domein van beperking van geurhinder bij SUEZ in Rotterdam en bij Caradon Stelrad in Nuth waren we de afgelopen maanden enkele malen actief bij de noorderburen in Nederland.

Lees meer

SESVanderHave is een wereldspeler in het domein van de productie van hoogwaardig bietenzaad én een trouwe klant van Limoco.
Bij het Tiense bedrijf gebeurt de bewerking van suikerbietenzaden. Dat is een proces met verschillende stappen. Nadat de ruwe zaden vanuit de productie-zones naar de fabrieken zijn gebracht, volgt het schoningsproces. Alles wat er niet in thuis hoort, wordt verwijderd. Enkel de zaden die voldoen aan strenge normen, blijven over en worden vervolgens gepolijst en gesorteerd.

Lees meer

Ook Mariasteen, een sociale werkplaats met zo'n 850 medewerkers in het Westvlaamse Gits, is al sinds jaar en dag één van onze trouwe klanten. Zowel in hun afdeling houtbewerking als in de metaalbewerking beschikken zij over afzuiginstallaties van Limoco.

Lees meer

Citrique Belge is een belangrijke producent van citroenzuur en gerelateerde bijproducten. De producten worden voornamelijk op de Europese markt verkocht voor tal van toepassingen in de voedings-, dranken-, farmaceutische en schoonmaakmiddelensector.
De producten worden vervaardigd via fermentatieprocessen, waarbij zeer veel vochtige lucht vrijkomt. In de gangen rondom de fermentatieruimten ontstonden daardoor gemakkelijk schimmels en voor dit probleem zocht en vond het bedrijf een oplossing bij Limoco.

Lees meer

Samen met de firma Zolderse Dakprojecten NV, die er een nieuw dak plaatste, installeerde Limoco een nieuwe luchtgroep in het Sportcentrum van Etterbeek. De ventilatie van een sportcentrum is toch wel een bijzonder gegeven omdat de kwaliteit van de lucht (o.a. het CO2-gehalte) binnen in de hal sterk kan variëren, vb. wanneer er veel mensen aanwezig zijn.

Lees meer

Ook voor Punch Powertrain in Sint-Truiden mocht Limoco een maatwerkproject uitvoeren.

Lees meer

Bij Wattex nv in Buggenhout worden textiel halffabrikaten geproduceerd voor o.a. dakbedekking, vloerbekleding en stoffering. Bij de productie van het textieldoek komen op verschillende plaatsen dampen vrij (o.a. Formaldehyde) die uiteraard afgevoerd dienen te worden.

De installering van een nieuwe productielijn (ter vervanging van 2 bestaande lijnen) vereiste ook de vernieuwing van het ventilatiesysteem.

Lees meer

In opdracht van en in samenwerking met de firma Benvitec Environment nv mocht Limoco een project realiseren bij afvalverwerkingsbedrijf Itradec in de buurt van Mons. In het bedrijf wordt huishoudafval gesorteerd en verwerkt, hetgeen uiteraard een enorme geurhinder veroorzaakt.

Lees meer

Smulders Projects is een belangrijke speler in de internationale windturbinemarkt. In Hoboken produceert het bedrijf stalen torens voor windturbines en andere offshore toepassingen.
Het spuitlakken van de gigantische stalen constructies gebeurt in een enorm grote hal en uiteraard komen daarbij spuitnevels vrij.

Lees meer

B.I.G. Floorcoverings in Wielsbeke is een afdeling van Beaulieu Flooring Solutions dat dan weer deel uitmaakt van de Beaulieu International Group van de familie De Clerck. In Wielsbeke worden o.a. kamerbrede vinylvloeren geproduceerd.

Lees meer

ico.featured.4DS Smith Packaging in Gent is de Belgische vestiging van dit beursgenoteerd bedrijf. In Gent worden o.a. verpakkingen in golfkarton voor de voedingssector geproduceerd.

Typisch aan het aanbrengen van de golven in het karton is de productie van luide en hoge geluidstonen, waardoor de operators verplicht zijn om gehoorbescherming te dragen tijdens de uitvoering van hun job.

Limoco kreeg de vraag om de geluidshinder te verminderen.

Lees meer

ico.featured.4Spronken Orthopedie is een gekende naam als leverancier van medische hulpmiddelen, waaronder steunzolen en protheses. Deze producten zijn 100% maatwerk en de fijne afwerking ervan wordt verkregen door middel van schuren. Het zeer fijne stof dat vrij komt bij het schuren werd tot voor kort afgezogen door een installatie met beperkte capaciteit.

Limoco plaatste een nieuwe filterinstallatie met een capaciteit van 9.000 m³/u.

Lees meer

ico.featured.4Affilips N.V. in Tienen is een dochterbedrijf van de Nederlandse metaalproducent Roba Metals, die in totaal een 500-tal mensen tewerkstelt in verschillende vestigingen in Europa. In de vestiging in Tienen worden metaallegeringen geproduceerd in ovens van verschillende types. Limoco installeerde enkele jaren geleden reeds een nieuwe afzuiginstallatie in het bedrijf.

Lees meer