Aan de Belgische kant van de Maas in Kinrooi vinden we Belmagri, een onderdeel van het Nederlandse Niba. In België werkt Belmagri samen met andere bedrijven binnen 'Steengoed Projecten' (Dilsen) aan de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten in de Maasvallei.

Lees meer

Een jaar geleden kon u in onze nieuwsbrief het verhaal van Nitto lezen, m.b.t. hun engagement om tegen 2045 energieneutraal te produceren. Ook dit jaar zijn stappen gezet en ook Limoco kon weer een bijdrage leveren via enkele ingrepen in de optimalisering van het proces van de productielijn 'J-lijn'.

Lees meer

Geen worsten en ook geen poetsproducten bij de firma Boma in Wandre bij Luik. Wel recyclage van materialen afkomstig uit staalgieterijen.
De vuurvaste buizen waar het gesmolten staal door stroomt, hebben weliswaar een lange levensduur, maar op een gegeven moment zijn ze ook versleten en moet men er 'ergens' mee naartoe. 

Lees meer

Een jaar na de eerstesteenlegging startte begin 2023 de productie in de nieuwe fabriek van VDL Bus & Coach in Roeselare. In deze nieuwe fabriek zullen elektrische bussen gebouwd worden voor de Europese markt. Volgens VDL Groep zal deze CO²-neutrale fabriek 'de modernste van Europa' worden.

Lees meer

SQM is een wereldwijd mijnbouwbedrijf dat actief is in industrieën die van strategisch belang zijn voor duurzame ontwikkeling, zoals gezondheid, voedsel, technologie en schone energie. Ze zijn o.a. wereldleider in de business van 'Specialty Plant Nutrition', oftewel kunstmeststoffen, turf, e.d. In de fabriek van SQM in Westdorpe (NL) wordt o.a. kunstmeststof afgevuld in zakken. Dit is een proces waarbij nogal wat stof vrijkomt dat bovendien agressieve eigenschappen kan hebben.

Lees meer

In een persbericht van 17/03/2023 lezen we: 'EcoWerf start met de productie van biogas in nieuwe vergistingsinstallatie'. EcoWerf bouwde die installatie samen met DRANCO, een bedrijf dat wereldwijd anaerobe vergisters opzet. Een gigantisch project waar Limoco, vanuit de eigen expertise, een bijdrage aan mocht leveren.

Lees meer

Werkhuizen Burgelman is een familiaal bedrijf waar draai- en freeswerken worden uitgevoerd.
Het werk met de CNC-machines veroorzaakt typische blauwe nevels die, door het vrij lage plafond in de bedrijfshal, moeilijk geëvacueerd konden worden, ondanks de aanwezigheid van plaatselijke afzuigingen op de CNC – machines.

Lees meer

Elia, netbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit in ons land. Ze zorgen tevens voor een evenwicht tussen vraag en aanbod.
Bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden kunnen een energieonevenwicht of -tekort veroorzaken, met uitval van hoogspanning of zelfs een 'black-out' tot gevolg. Wanneer de hoogspanning daarna terugkeert, is er energie nodig in de verschillende hoogspanningsstations om goed te kunnen schakelen. Voor het opwekken van die energie zijn generatoren nodig. Elia heeft beslist om tegen 2030 in alle hoogspanningsstations noodgeneratoren te installeren.

Lees meer

Borit in Geel ontwikkelt en produceert dunne metalen onderdelen voor batterijcellen, die o.a. in waterstof aangedreven voertuigen gebruikt worden. De productie van deze onderdelen is een hoogtechnologisch proces te noemen en gebeurt op lasertafels. Deze tafels zijn voorzien van een afzuiging met een dubbele functie.

Lees meer

Bij Echo Precast Engineering in Houthalen worden machines en installaties ontwikkeld en geproduceerd die bestemd zijn voor de productie van voorgespannen betonelementen voor de bouwsector. De machines worden in het bedrijf ook gelakt. De hal waar dit lakproces gebeurt, had wel een afzuiging, maar deze was beperkt en daarom ging men op zoek naar een leverancier voor een nieuwe afzuiging alsook spuitwanden op maat.

Lees meer

Affilips N.V. in Tienen is geen onbekende naam voor Limoco. We mochten al verschillende keren samenwerken met deze producent van metaallegeringen.

Lees meer

Het Kasteel van Bokrijk, gelegen in het Provinciaal domein Bokrijk, huisvest de ‘Campus van het Vakmanschap’. Hiervoor werd de verdieping omgebouwd tot atelierlocatie voor vakmanschap.

Lees meer

Intersig, met hoofdzetel in Dendermonde, is een internationale speler in de staalverwerkingsnijverheid. Meer nog, het Vlaams bedrijf behoort tot de wereldtop en heeft ondertussen productievestigingen in België en Frankrijk. Wij
mogen hen al meer dan 10 jaar tot onze klantenkring rekenen.

Lees meer

Vynova Belgium is één van de zes productiesites van Vynova Group, een Europees chemiebedrijf. Op de site in Tessenderlo wordt onder meer ethyleendichloride (EDC) en monovinylchloride (MVC) geproduceerd, twee essentiële bouwstenen voor de productie van PVC.
Limoco werd aangesproken voor het installeren van een nieuwe geluidsomkasting voor de installatie waar H2-gassen behandeld worden.

Lees meer

In onze vorige editie kon u al uitgebreid lezen over de 'geöliede' samenwerking tussen Limoco en de VDL Groep. Eén van de vestigingen van de groep is VDL - GL Precision in Eindhoven. Daar worden hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen geproduceerd. In de fabriekshal, waar continu een groot aantal CNC-machines draaien, wilde men een aantal situaties gelijktijdig optimaliseren.

Lees meer