Houtland, met hoofdzetel in Dendermonde is reeds jaren toonaangevend als leverancier en fabrikant van kwalitatieve tuinhoutproducten, tuinpoorten, speeltoestellen en straatmeubilair. Drogen en schaven gebeurt in eigen huis.

Lees meer

Dit familiebedrijf is een regionale speler in de streek rond Poperinge (West-Vlaanderen). Naast een houthandel, met materiaal voor doe-het-zelver én vakman, kunnen klanten hier ook terecht voor maatwerk constructies (tuinhuis, houten carport, houten garage, poolhouse, houten en composiet terras, houten poort, gevelbekledingen, brievenbus, buitenkeuken, keuken, dressings, badkamermeubelen, tafels, deuren, enz.).

Lees meer

Nog een bekende naam in ons projectoverzicht is die van Jansen Products. In de afdeling 'Algemene Binnenafwerking' mocht Limoco opnieuw een installatie voor stofafzuiging plaatsen. Dit gebeurde in een nieuwe hal, die gebouwd werd voor het verzagen van gyproc panelen.

Lees meer

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat bij Group Nivelles een investeringsproject werd uitgerold in verschillende fasen. De tweede fase omvatte de verhuis van de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg naar Gingelom. Die activiteiten werden ondergebracht in de gerenoveerde hal, na de verhuis van de 'Solid Surface' productie naar een nieuwe hal.

Lees meer

Houtskeletbouw wordt vandaag niet alleen toegepast voor woningbouw maar ook voor grotere projecten zoals appartements- of kantoorgebouwen of zelfs utiliteitsgebouwen. Die evolutie noopte de firma Herisons in Essen tot uitbreiding en een verhuis naar een andere locatie. Het machinepark verhuisde mee en er werd geopteerd om in de nieuwe hal te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.

Lees meer

Bij Schrijnwerkerij Smeets in Diepenbeek is vandaag reeds de 3de generatie van de familie aan de slag. Het bedrijf is bijzonder veelzijdig in haar aanbod. Men produceert houten binnen- en buitenschrijnwerk (o.a. tuinpoorten, garagepoorten, trappen, ramen, deuren, enz.), brandwerende deuren en maatmeubilair voor alle interieurtoepassingen (keuken, badkamer, dressing, kantoor, enz.).

Lees meer

De firma Vanlandschoot Hout is al meer dan 70 jaar een gevestigde waarde in Wingene. Destijds opgericht als houthandel, heeft het bedrijf zich later meer en meer gespecialiseerd in de productie van binnendeuren en gefineerde maatpanelen. Sinds 2002 wordt er eveneens parketvloer geproduceerd.

Lees meer

Bij de firma Moors Interieur in Riemst worden totaalprojecten op maat gerealiseerd. Het aanbod is zeer ruim, gaande van brandwerende deuren, maatmeubilair alsook oplossingen voor houten wanden en gevels en terrassen. Voor hun afdeling 'DO.CA', waar voornamelijk deuren en kasten worden geproduceerd, bouwde het bedrijf een volledig nieuwe productiehal.

Lees meer

Herinnert u zich nog het artikel over de nieuwbouw van de technische school TISM in Bree, waar we vorig jaar een volledig nieuwe stofafzuiging mochten installeren? Wel, ondertussen heeft de installatie uit het oude schoolgebouw ook een nieuwe bestemming gekregen, nl. bij de firma Schreurs Project in Opglabbeek, waar interieurprojecten op maat gerealiseerd worden.

Lees meer


Energies Renouvelables des Ardennes (ERDA) in Bertrix is producent van pellets op basis van 100% samen-geperst zaagsel van zuiver hout. Opmerkelijk is dat de productie helemaal draait op energie die in eigen huis gegenereerd wordt met een cogeneratie installatie. Het zaagmeel wordt gedroogd met de warmte die afkomstig is van de cogeneratie. De houtpellets kunnen als brandstof gebruikt worden voor de productie van elektriciteit, verwarming van huizen en industriële gebouwen.

Lees meer

Limoco heeft al sinds jaren een goede samenwerking met de technische school TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel) in Bree. Op 1 september 2016 hebben leerlingen en leerkrachten hun intrek genomen in een gloednieuw schoolgebouw dat een project is van 'Scholen van Morgen'. Het machinepark van de school werd volledig vernieuwd.

Lees meer

Enkele jaren geleden plaatste Limoco bij schrijnwerkerij Eerdekens-Willems in Meeuwen een nieuwe afzuiginstallatie. Onlangs verhuisde het bedrijf naar een nieuwbouw van +/- 1.500 m² in Bree. Zowel het volledige machinepark als de afzuiginstallatie verhuisden mee.

Lees meer

ico.featured.1

Jansen Finishing is het grootste bedrijf binnen Building Group Jansen, met als hoofdactiviteit de binnenafwerking van gebouwen.
Het bedrijf is een trouwe klant van Limoco en is dus ook al jarenlang vertrouwd met onze afzuiginstallaties en met onze manier van werken.

Lees meer

ico.featured.1

Soms gebeurt het dat bedrijven na een onfortuinlijke ervaring op zoek moeten naar een noodoplossing om hun productie toch te kunnen laten verder draaien. Dat overkwam ook Pami, de producent van kantoormeubilair in Overpelt, vorig jaar.
Pami haalde het nieuws nadat een stofexplosie in hun afzuiginstallatie een brand veroorzaakte.

Lees meer

ico.featured.1Bij de firma Sleurs in Bocholt worden badkamermeubelen geproduceerd, bestemd voor de professionele markt.

Na de aankoop van een nieuwe kantenlijmmachine en een opdeelzaag werd er een nieuwe sluisfilter (onderdrukfilter) geïnstalleerd, met een debiet van 11.000 m³/u.

Lees meer