Maatwerkoplossing voor Fike®

Bij Fike® in Herentals worden producten gemaakt die zorgen voor procesveiligheid en operationeel goed functioneren in verschillende industrieën. Dit kan gaan van bescherming van mensen, gebouwen of installaties tot bescherming van handelingen en processen in de olie-en gasindustrie. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging, explosiebeveiliging of overdrukbeveiliging.

Bij de productie van explosiekleppen wordt metaal verlijmd met kunststofplaten. Dat gebeurt manueel op een hydraulische tafel, die in de hoogte verstelbaar is. Ergonomie en een gezonde werkomgeving voor de operatoren zijn immers belangrijke aandachtspunten in het bedrijf. Het is ook net omwille van die filosofie dat Limoco werd gevraagd om de tafel te voorzien van een afzuigsysteem voor de lijmdampen. De tafel werd voorzien van een nieuw blad, met aan de vier zijden 'zuigmonden', die pneumatisch 'gelift' kunnen worden door de operator. Onder de tafel bevindt zich het leidingnet, een ventilator en een actief koolfilter. Uit de afgezogen lucht wordt stof en gas gefilterd, m.b.v. doeken en het actief kool.

Dit project was zeer specifiek maatwerk! En laat dit precies de grote sterkte van Limoco zijn, waarin we ons onderscheiden van onze collega's, dankzij de jarenlange expertise die we in huis hebben. Dat begint bij de vertaling van een probleemsituatie naar een oplossing, de uitwerking ervan in ons atelier én de montage ter plaatse bij de klant.