CPF filter bij Affilips N.V.

Affilips N.V. in Tienen is geen onbekende naam voor Limoco. We mochten al verschillende keren samenwerken met deze producent van metaallegeringen.

Het bijzondere aan hun activiteiten is dat ze legeringen maken op basis van specificaties van hun klanten en volgens verhoudingen die door de klanten worden bepaald.

Om toeslagstoffen zeer nauwkeurig gedoseerd toe te voegen aan de legering, wordt een koperen, holle draad gemaakt, gevuld met de betreffende toeslagstof. Door deze draad gecontroleerd toe te voegen aan het gesmolten metaalbad, kan de gevraagde verhouding perfect gerealiseerd worden. Voor de productie van de gevulde draad, vertrekt men van een vlakke koperen plaat waarop de toeslagstof wordt aangebracht. Vervolgens wordt de plaat dichtgerold, om zodoende de koperdraad met een kern van de toeslagstof te bekomen. Tot zover een simpele omschrijving van een proces dat in werkelijkheid toch iets complexer is.

Ten behoeve van de ventilatie in de zone waar de gevulde draad geproduceerd wordt, installeerde Limoco een CPF filter. De volledige installatie werd ATEX conform uitgevoerd.