ico.featured.3

Hoewel ze voor Limoco een nieuwe klant zijn, is Vlaeynatie één van de logistieke havenbedrijven met een historiek van bijna 180 jaar. In 2018 startten ze met de bouw van een nieuw magazijn in Westdorpe, net over de Belgisch-Nederlandse grens in Zeeland.
Eén van de activiteiten in Westdorpe is het afzakken van meststoffen. Dit gebeurt in een nieuwe hal waar tevens een nieuwe productielijn geïnstalleerd werd. Bij de machine zijn individuele stofafzuigpunten voorzien alsook één groot afzuigpunt voor eventueel gemorst product.

Lees meer

ico.featured.3

Opnieuw een project voor Katoen Natie in Kallo, hoor ik u denken? Inderdaad, Limoco wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken in de richting van oplossingen en optimaliseringen.

Lees meer

ico.featured.3

Voor Katoen Natie ontwikkelen we regelmatig oplossingen op maat voor hun logistieke processen. Dit keer ging het om een filterinstallatie die dient om de lucht af te zuigen die vrijkomt bij het drogen van de inhoud van bulkwagens.

Lees meer

ico.featured.3

Limoco mocht opnieuw een mooi project uitvoeren bij Katoen Natie Food & Feed in Kallo.

Big bags met melkpoeder, die via containers binnenkomen, worden geopend en uitgestort in bulkwagens. Om het stof, dat vrijkomt bij deze handeling, af te zuigen, ontwikkelde en installeerde Limoco een afzuiginstallatie met 3 afzuigpunten en extra features.

Lees meer

ico.featured.3

Bij sommige van onze klanten komen we regelmatig over de vloer. Niet alleen om onderhoud te doen, maar ook voor aanpassingen en verbeteringen aan bestaande installaties. Euroports in Antwerpen is één van die klanten.

Een recent project was de renovatie van een oude filter voor de afzuiging van vrijkomend stof bij opslag en overslag van soda. De leidingen van de installatie waren niet goed gedimensioneerd en het geheel was ook heel moeilijk toegankelijk om grondig onderhoud te kunnen doen.

Lees meer

ico.featured.3

Asfalt Productie Limburg is een autonome vestiging van Colas Belgium en bij uitbreiding van de Groupe Colas, die wereldwijd actief is.
In de vaste centrale van Heusden-Zolder wordt asfalt geproduceerd voor de realisatie van werven. 

Lees meer

ico.featured.3De site van Katoennatie in Kallo is geen onbekend terrein voor Limoco. We hebben er al vaker maatwerkprojecten uitgevoerd en ook de filters die we dit keer plaatsten, waren volledig op maat van de situatie en volgens de wensen van de klant.

Lees meer

ico.featured.3Vanuit het European Distribution Center van Terumo in Genk gebeurt de distributie voor Europa van kunststof toebehoren voor medische toepassingen. Het medisch materiaal wordt tijdens het productieproces gesteriliseerd met Ethyleen Oxide (EtO gas) en en er kan nog ETO gas vrijkomen bij het lossen van de producten in het distributiecenter.

In het belang van een gezonde werkomgeving voor de medewerkers investeerde Terumo in een ventilatiesysteem van Limoco.

Lees meer

ico.featured.3Limoco mocht al in verschillende vestigingen van Euroports, een belangrijke logistieke speler installaties plaatsen en onderhouden. In de vestiging van Euroports in Seraing wordt o.a. strooizout afgevuld. Oorspronkelijk enkel in big bags, maar recent werd geïnvesteerd in een vulmachine om zakken van 25 kg af te vullen.

Het strooizout heeft corrosieve eigenschappen, die zich ook in de omgevingslucht bevinden. Voor het afzuigen van deze lucht werd geïnvesteerd in een nieuwe filterinstallatie van Limoco.

Lees meer

ico.featured.3Euroports is één van Europa's grootste havenoverslagbedrijven, met vestigingen in diverse Europese landen. In één van de Belgische vestigingen, in de Antwerpse haven, worden voornamelijk bulk grondstoffen gestockeerd in silo's.

Bij het laden van de grondstoffen uit de silo's  in vrachtwagens of in big bags komt veel stof vrij. Een bestaande filterinstallatie werd recent door Limoco geoptimaliseerd, o.a. door aankoppeling aan een centraal leidingennet.

Lees meer

ico.featured.3Transport Gheys is als familiebedrijf al meer dan 100 jaar actief in de transportwereld en logistieke diensten. Het bedrijf heeft 4 vestigingen: in Mol (hoofdkantoor), Beringen, Geel en Genk.

In Beringen is de grootste silostockage, met niet minder dan 220 silo's van 100 tot 500 m³. Bij het vullen van big bags of kleinere zakken vanuit de silo's komt veel stof vrij.

Omwille van het grote aantal silo's ontwikkelde Limoco een mobiele stofafzuiging die optimaal ingezet kan worden op de plaats waar het nodig is.

Lees meer

ico.featured.3In onze nieuwsbrieven zijn we al vaker projecten voor Euroports tegengekomen; dit bedrijf is dan ook al jarenlang een trouwe klant van Limoco.

In hun vestiging in Gent wordt o.a. dolomiet opgeslagen. Het storten van het dolomiet gebeurt in een loods, hetgeen gepaard gaat met enorme stofontwikkeling. Voor de oplossing van dit probleem werden onze diensten ingeschakeld.

Lees meer

ico.featured.3Loghidden City is een high-tech logistiek complex van Katoennatie, in Kallo (Antwerps havengebied). Het complex beschikt o.a. over 24 meter hoge silobatterijen voor de opslag van poedervormige grondstoffen (vb. soja). Zowel bij het vullen als het ledigen van de silo's komen poederwolken vrij. Om dit op te vangen installeerde Limoco een afzuiginstallatie.

Lees meer

Bij een belangrijke logistieke speler in de Antwerpse haven installeerde Limoco een CPF filter. Het was precies omwille van het specifieke concept van deze filterinstallatie (door Limoco zelf ontwikkeld), dat het bedrijf met ons in zee ging.

Lees meer

ico.featured.3Bij een klant in Antwerpen moest Limoco een droger van Munters aansluiten.  De droge lucht moest lokaal worden ingeblazen langs de installatie die onder de soepele, witte manchet wordt geplaatst.  In de installatie zit een hygroscopisch product dat vocht aantrekt en bijgevolg zal klonteren.

Lees meer