Euroports (Gent)

ico.featured.3Euroports is één van Europa's grootste havenoverslagbedrijven, met vestigingen in diverse Europese landen. In één van de Belgische vestigingen, in de Antwerpse haven, worden voornamelijk bulk grondstoffen gestockeerd in silo's.

Bij het laden van de grondstoffen uit de silo's  in vrachtwagens of in big bags komt veel stof vrij. Een bestaande filterinstallatie werd recent door Limoco geoptimaliseerd, o.a. door aankoppeling aan een centraal leidingennet.

Een flexibel (modiflex) kan bovendien aangesloten worden op de vrachtwagen, zodat het stof bij het storten ook daar  kan opgevangen worden. Een transportschroef, op maat gemaakt door Limoco, onderaan de filterinstallatie brengt het stof terug naar binnen, zodat het maximaal gerecupereerd kan worden.

De filterinstallatie heeft een capaciteit van 17.000 m³/u en bij de uitvoering van de optimaliseringswerken werd maximaal rekening gehouden met de doorgaande productie. Telkens wanneer een vrachtwagen aanreed om geladen te worden, werden de werken even onderbroken, zodat de hinder en het productieverlies minimaal waren voor de klant.