Cargill Chocolate (Antwerpen)

ico.featured.2Cargill heeft verschillende en zeer uiteenlopende activiteiten in België, waaronder de productie van voedingsmiddeleningrediënten. In de vestiging aan de Belgiëlei, in het centrum van Antwerpen, wordt industriële chocolade geproduceerd die o.a. gebruikt wordt in bakkerijen en chocolaterieën.
Bij het productieproces komt veel warmte vrij, die afgezogen dient te worden. Hun bestaande afzuiginstallatie zorgde enkel voor de afvoer van de warmte, zonder frisse lucht aan te voeren.


Limoco installeerde 2 krachtige ventilatoren op het dak om verse lucht via een slang in de productiehal te blazen. Het systeem werd zodanig ontwikkeld dat de verse lucht kan toegevoerd worden op de plaats(en) waar het op dat moment het meest nodig is.
Een tweede deel van het project bij Cargill situeerde zich bij de nieuwe wasplaats van de productiebakken. Daar werd de afzuiginstallatie voor stoomdamp gerenoveerd.

Omdat het bedrijf zich in het centrum van Antwerpen bevindt, moet er rekening gehouden worden met bijzondere omgevings-omstandigheden. Na het afzuigen van de dampen, wordt het water afgescheiden en apart opgevangen door een druppelvanger. Ondanks het feit dat het niet om schadelijke dampen gaat die afgeblazen worden, is het toch belangrijk dat er geen neerslag gevormd wordt. De omgeving mag immers absoluut geen hinder ondervinden.