Afzuiging papierafval bij Tereos - Syral

ico.featured.5Tereos - Syral, beter gekend als Amylum is een tarwezetmeelfabriek in het Oost-Vlaamse Aalst met al meer dan 140 jaar ervaring in graanverwerking. Sinds 2007 maakt het bedrijf deel uit van de Franse coöperatie Tereos, nummer twee in de wereld op het vlak van suikerproductie en Europese nummer drie voor de productie van zetmeel en glucose.


Het tarwezetmeel wordt in Aalst verwerkt tot een uitgebreid gamma geraffineerde glucosestropen (dextrose, maltose, fructose, maltodextrines) of gedroogd tot natief of gemodificeerd zetmeel.
De gedroogde producten wordt afgevuld in zakken en vervolgens 'geseald'. Het sealen is een nieuw procedé, ter vervanging van het stikken van de zakken. Nadat een zak gesloten is, wordt een smalle strook van de verpakking gesneden. Voor het verzamelen en afvoeren van dit restafval ontwikkelde Limoco een afzuiginstallatie op maat. De strippen van +/- 60 cm lang worden ter plaatse aan de sealmachine afgezogen. Papier en lucht worden van mekaar gescheiden. Het papier wordt getransporteerd naar een (pers)container buiten de productie. De afgezogen lucht wordt vervolgens nog eens gescheiden (lucht en stof). De lucht wordt gefilterd en die warme, gezuiverde lucht wordt gerecupereerd door ze opnieuw in de fabrieksproductiehal te blazen.