Superblowerfilter bij Vanlandschoot Hout

De firma Vanlandschoot Hout is al meer dan 70 jaar een gevestigde waarde in Wingene. Destijds opgericht als houthandel, heeft het bedrijf zich later meer en meer gespecialiseerd in de productie van binnendeuren en gefineerde maatpanelen. Sinds 2002 wordt er eveneens parketvloer geproduceerd.

Het was in de productieafdeling van de parketvloeren dat er problemen waren met de bestaande stofafzuiging. Om de drie machines in de hal (één frees- en twee schuurmachines) gelijktijdig te laten draaien, was de capaciteit van de afzuiginstallatie onvoldoende. Limoco installeerde een nieuwe superblowerfilter met een capaciteit van 55.000 m³/u en dimensioneerde de leidingen. Het gaat om een frequentiegestuurd systeem (met afzuiging in functie van machines die gelijktijdig draaien), inclusief transportventilator. Minimale geluidshinder voor de werknemers in de hal was een extra aandachtspunt.

Om het productieproces van de klant niet te hinderen, werden de installeringswerken in de zomer al voorbereid terwijl de eigenlijke plaatsing gebeurde in de vakantieweek van 15/8, toen de productie sowieso stillag.