ViskoTeepak (Lommel)

ico.featured.5Bij ViskoTeepak in Lommel worden cellulose, vezel- en plastic verpakkingen voor de voedingsindustrie geproduceerd.

Voor het verzamelen van afval van de verpakkingen beschikt het bedrijf over 4 containers. Het bedienen van de containers gebeurde op een verouderde en vrij omslachtige manier en daarom werden de diensten van Limoco ingeschakeld  om een meer gebruiksvriendelijk systeem te bouwen.

De belangrijkste knelpunten waren: verouderde aansluitkleppen, bediening die van op een stelling moest gebeuren en de koppeling naar de containers die niet dicht was.

Limoco voorzag een inox plaat met nieuwe kleppen (eigen maatwerk), die gemakkelijk te bedienen zijn langs de onderzijde. Er werd gebruik gemaakt van specifieke koppelingen, ook weer om gemakkelijker te kunnen werken, maar vooral met een betere dichting, zodat het afval zonder knoeien in de containers terecht komt. Ook voor de chauffeurs is het nu een stuk makkelijker werken; zij kunnen de koppelingen zelf los- en vastmaken, zonder hulp te moeten inroepen. Daardoor kan het laden en lossen van de containers een stuk efficiënter gebeuren. 

Tenslotte werd het ganse systeem van een nieuw leidingnet voorzien.