Fase 2 investeringsproject Group Nivelles

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat bij Group Nivelles een investeringsproject werd uitgerold in verschillende fasen. De tweede fase omvatte de verhuis van de activiteiten uit Sint-Truiden en Tilburg naar Gingelom. Die activiteiten werden ondergebracht in de gerenoveerde hal, na de verhuis van de 'Solid Surface' productie naar een nieuwe hal.


In de gerenoveerde hal, waar nu dus o.a. badkamermeubilair geproduceerd wordt, installeerde Limoco een onderdrukfilter met een capaciteit van 30.000 m³ en 5 ingebouwde ventilatoren. De installatie kan 4 afzuiglijnen bedienen en de 5 ventilatoren kunnen afzonderlijk aangestuurd worden door de bijhorende machines. Bij de dimensionering is rekening gehouden met een reservecapaciteit van +/- 6.000 m³/u. Het afgezogen stof wordt getransporteerd naar een stofcontainer met recuperatie van de warme lucht.

Op de installatie zijn o.a. een CNC-gestuurde machine voor plaatbewerking, een kantenlijmer, een opdeelzaag en een paneelzaag (voor kleine badkamermeubelen) aan-gesloten.

De installering van een afzuiging voor de spuitcabine is zeker ook nog het vermelden waard.