Jones Binnendeuren (Hechtel-Eksel)

Moeilijk gaat ook. Dat hebben we samen met onze klant Jones Binnendeuren bewezen. Het bedrijf is gevestigd in Hechtel-Eksel, op een locatie in een gesloten bebouwing. Dat zorgde voor een aantal praktische belemmeringen.

Binnen in de hal stond een stofafzuiginstallatie die de klant wilde optimaliseren. De capaciteit, 6.000 m³/u., was beperkt en de installatie zorgde tevens voor lawaaihinder. Voor het plaatsen van een nieuwe, grotere installatie was maar één oplossing: achteraan het gebouw een ruimte bijbouwen. De nieuwe ruimte, met een oppervlakte van ongeveer 100 m², was net groot genoeg om de nieuwe filterinstallatie en bijhorende stofcontainer te plaatsen. De nieuwe onderdrukfilter, met 3 ingebouwde ventilatoren, heeft een capaciteit van 10.000 m³/u. en er zijn vier machines op aangesloten.

Dankzij het verhuizen van de afzuiging naar de aparte ruimte, is er meer plaats én minder lawaaihinder in de werkplaats. Bovendien wordt de afgezogen warme lucht gerecupereerd, waardoor het meteen ook een energiezuinige oplossing is. De enige moeilijkheid was het plaatsen van de installatie, helemaal achteraan in het gebouw dat geen toegang langs de zijkant of aan de achterzijde heeft. Gelukkig beschikt de hal wel over twee grote poorten (één vooraan en één achteraan), zodat al het mate-riaal via de hal zelf ter plaatse kon geraken. Voor elk probleem zoeken we een oplossing bij Limoco!