Beaulieu Flooring Solutions (Wielsbeke)

B.I.G. Floorcoverings in Wielsbeke is een afdeling van Beaulieu Flooring Solutions dat dan weer deel uitmaakt van de Beaulieu International Group van de familie De Clerck. In Wielsbeke worden o.a. kamerbrede vinylvloeren geproduceerd.

Het bedrijf had geïnvesteerd in een zaagmachine en bijhorende zakkenfilter, voor het op maat zagen van lange rollen vinyl. De capaciteit van de zakkenfilter bleek echter niet voldoende voor de afzuiging van de rook en het zaagafval die bij het zagen vrijkomen.

Dit was de aanleiding om te komen aankloppen bij Limoco. Wij analyseerden de situatie en berekenden dat een installatie met onderdrukfilter met een capaciteit van 4.600 m³/u en een ventilator van 5,5 kW het probleem van de klant zou oplossen. Dat bleek een zeer correcte inschatting. Zowel rook als afval worden met de nieuwe installatie afgezogen en de gefilterde lucht wordt naar buiten geblazen.

Met deze oplossing kan de klant niet alleen veel efficiënter werken, het is vooral voor de operator een enorme verbetering om te kunnen werken in een veel aangenamere omgeving.