ico.featured.5Altez in Meeuwen is een allround bouwpartner voor agrarische en industriële bouwprojecten. Denk maar aan stallen, loodsen, kantoren, winkels, bedrijfsunits en garages.

Lees meer

ico.featured.5Tereos - Syral, beter gekend als Amylum is een tarwezetmeelfabriek in het Oost-Vlaamse Aalst met al meer dan 140 jaar ervaring in graanverwerking. Sinds 2007 maakt het bedrijf deel uit van de Franse coöperatie Tereos, nummer twee in de wereld op het vlak van suikerproductie en Europese nummer drie voor de productie van zetmeel en glucose.

Lees meer

ico.featured.5Autoneum in Genk mogen we een trouwe klant noemen. De producent van binnenbekleding voor voertuigen maakt al sinds een aantal jaren gebruik van onze installaties voor het automatiseren van de afvoer van snijafval. Het afval ontstaat nadat uit een grote rechthoek een mat wordt gestanst, die perfect past in de wagen waarvoor ze bestemd is. Het gewicht en de afmeting van het stansafval bepaalt de complexiteit van het automatiseringsproces, aangezien het niet zo evident is om zwaar en groot materiaal d.m.v. afzuiging te verzamelen in een container.

Lees meer

ico.featured.5Bij Autoneum in Genk, fabrikant van automatten, plaatste Limoco enkele jaren geleden een installatie voor het afzuigen van productafval. Dankzij de positieve resultaten die de klant had met deze installatie, kwam er een vervolg op het verhaal.

Het bedrijf produceert automatten voor verschillende toepassingen. Matten voor gebruik in trucks zijn bijvoorbeeld uit een zwaarder materiaal (Heavy Layer) vervaardigd dat de standaard automatten. Tot voor kort werd alle afvalmateriaal tesamen afgezogen.

Lees meer

ico.featured.5Bij Weidenhammer Belgium in Mechelen worden kartonnen, cylindervormige ver-pakkingen gemaakt voor o.a. Unilever-Bestfoods, Nestlé, Procter & Gamble. Eén van de meest bekende producten die we kopen in een verpakking van Weidenhammer is onge-twijfeld de 'Pringles' snacks.

Bij de productie van de verpakkingen, wordt kartonafval opgevangen in bakken die zich op verschillende punten in de productiehal bevinden.

Lees meer

ico.featured.5Protec in Overpelt maakt deel uit van de Groep Profel. Bij Protec worden aluminiumprofielen geproduceerd en afgewerkt, die o.a. bestemd zijn voor de productie van ramen. Het bedrijf is al 25 jaar klant bij Limoco en daardoor ontstond een band van quasi blindelings, wederzijds vertrouwen.

In de afdeling waar de profielen gepoedercoat worden, zocht men naar een oplossing voor het efficiënt verwijderen van restpoeder.

Lees meer

ico.featured.5Bij ViskoTeepak in Lommel worden cellulose, vezel- en plastic verpakkingen voor de voedingsindustrie geproduceerd.

Voor het verzamelen van afval van de verpakkingen beschikt het bedrijf over 4 containers. Het bedienen van de containers gebeurde op een verouderde en vrij omslachtige manier en daarom werden de diensten van Limoco ingeschakeld  om een meer gebruiksvriendelijk systeem te bouwen.

Lees meer

ico.featured.5Knauf AMF Antwerp Slitter is gespecialiseerd in het 'slitten' van lichte staal- en aluminiumproducten. Diverse materiaalsoorten worden er gesneden en bewerkt, in opdracht van hun klanten, vb. voor de productie van blikjesverpakkingen in de voedingssector of voor de automotive sector.

Lees meer

ico.featured.5AR Metallizing is een bedrijf dat voornamelijk gemetalliseerd papier produceert voor de  verpakkings-, drank-, voedings- en tabaksindustrie. Vroeger bestond het bedrijf uit twee afdelingen, maar sinds die uit elkaar gehaald zijn, wil men in het snijproces – waar papiersnippers vrij komen -  een eigen stofafzuiginstallatie gebruiken, in plaats van aangesloten te blijven op de grote, algemene afzuiging die dan nodeloos veel energie verbruikt. 

Lees meer