Geconditioneerd werken bij Mowi Belgium

De bedrijfsnaam Mowi Belgium zegt u misschien niet zoveel, maar als we het hebben over de visproducten van het merk Pieters, gaat er ongetwijfeld wel een belletje rinkelen.
Mowi Belgium is het bedrijf achter dat merk. Zij staan in voor de verwerking, verpakking en vermark-ting van de visproducten, voornamelijk bestemd voor de professionele keuken. Het assortiment bestaat uit verse, diepgevroren en gerookte vis en visproducten. Mowi Belgium heeft productievestigingen in Brugge en Oostende. De vestiging in Oostende heeft een lange traditie en uitgebreide expertise in het roken van zalm. Limoco installeerde er een ventilatiesysteem t.b.v. de luchtkwaliteit in de cabines waar de vis versneden en verpakt wordt.

Het proces van versnijden en verpakken gebeurt in geconditioneerde ruimtes. In twee ruimtes installeerden we een ventilatiesysteem met luchtgroep.
Enerzijds wordt de geconditioneerde lucht uit de ruimte afgezogen en via een warmtewisselaar naar buiten afgeblazen.
Daarnaast wordt verse lucht van buiten aangezogen. Deze wordt gefilterd en via een warmtewisselaar afgekoeld en vervolgens in de ruimte geblazen.

Omwille van de beperkte ruimte en eveneens om hy-giënische redenen, opteerden we om te werken met vierkante luchtkanalen die tevens maximaal tegen het plafond aangewerkt werden. Voor de montage in de valse ruimte werkten we met ronde kanalen.
Alles is volledig in inox uitgevoerd aangezien er in een voedselveilige omgeving gewerkt wordt.
Deze specifieke omstandigheden vereisten ook dat het werk zeer goed voorbereid en gepland moest worden, om de productie in het bedrijf zo weinig mogelijk te hinderen. Samen met de klant werd een strak werkschema opgesteld en Limoco maakte zoveel mogelijk gebruik van de tijd buiten de eigenlijke productie-uren om de montage af te werken.