KSDiest investeert in energiezuinige installatie

In de afdeling Houtbewerking van KS Diest was een nieuwe filter nodig. De oude had een te beperkte capaciteit en was ook niet duurzaam vermits de warme lucht niet gerecupereerd kon worden. De school besliste om te investeren in een nieuwe, energiezuinige installatie.

Er was echter een moeilijkheid om de bestaande installatie te vervangen, omdat de leidingen onder de grond zaten. De plaatsing van de nieuwe installatie werd ingepland in de Kerstvakantie en om de school tijdelijk uit de nood te helpen, voorzag Limoco een voorlopige installatie.

De nieuwe installatie bestaat uit twee onderdruk zakkenfilters, ééntje van 6.000 m³/u en een tweede van 8.000 m³/u. Omdat de ruimte binnen beperkt is, staat één filter binnen en de andere staat buiten. De leidingen zijn tegen het plafond bevestigd, zodat ze beter bereikbaar zijn dan de oude leidingen, die onder de grond lagen. 
Pneumatische kleppen zorgen ervoor dat de afzuiging steeds met de juiste capaciteit draait. De warme lucht wordt gerecupereerd en de installatie is tevens voorzien van een automatisch blussysteem, hetgeen héél belangrijk is in de schoolomgeving!