De bedrijfsnaam Mowi Belgium zegt u misschien niet zoveel, maar als we het hebben over de visproducten van het merk Pieters, gaat er ongetwijfeld wel een belletje rinkelen.
Mowi Belgium is het bedrijf achter dat merk. Zij staan in voor de verwerking, verpakking en vermark-ting van de visproducten, voornamelijk bestemd voor de professionele keuken. Het assortiment bestaat uit verse, diepgevroren en gerookte vis en visproducten. Mowi Belgium heeft productievestigingen in Brugge en Oostende. De vestiging in Oostende heeft een lange traditie en uitgebreide expertise in het roken van zalm. Limoco installeerde er een ventilatiesysteem t.b.v. de luchtkwaliteit in de cabines waar de vis versneden en verpakt wordt.

Lees meer

Onze klant Pure Ingredients, gespecialiseerd in de productie van ‘halal frozen food’, investeerde in Belfeld (D) in een derde bedrijfshal (naast Venlo (NL) en Kaldenkirchen (D)) om hun productiecapaciteit uit te breiden en zodoende aan de stijgende vraag naar halal producten te kunnen voldoen.

Lees meer

We blijven in de voedingssector én bij de zoetigheden, nl. bij de ‘Cocoa dusted truffles’ van chocoladefabrikant Gudrun in Lier. Die heerlijke truffels hebben zo’n subtiel laagje chocoladepoeder dat aan je tong blijft plakken als je ze in de mond stopt. Zalig, toch!
Maar dat poeder, dat zo fijn is als stof, kan voor hinder in de productie zorgen als het overal neervalt.

Lees meer

Volgens een historisch document wordt in Hoegaarden al (minstens) sinds 1318, precies 700 jaar dus, bier gebrouwen. Dat dit vandaag niet meer op exact dezelfde manier gebeurt als toen, daar zijn we vrij zeker van. Zo zullen er in die tijd waarschijnlijk geen waterzuiveringsinstallaties geweest zijn zoals die er nu zijn, en natuurlijk ook geen ventilatiesystemen om vieze geuren te elimineren.

Lees meer

Horecabedrijf 't Barbeknoeierke in Bree is gespecialiseerd in de organisatie op verplaatsing van grillbuffetten. In hun nieuwe vestiging op de Industriezone Vostert in Bree, beschikken ze over een ruime keuken voor het voorbereiden van de gerechten. Zij waren op zoek naar een grote, industriële dampkap.

Lees meer

ico.featured.2De firma IZICO werkte voorheen onder de namen Beckers Benelux en Favory Snacks. IZICO produceert diepvriessnacks van hoge kwaliteit voor thuisgebruik en professionele horeca. De vestiging in Bocholt veranderde doorheen de jaren een aantal keer van eigenaar, maar de samenwerking met Limoco bestaat al sinds meer dan 20 jaar.

Limoco installeerde er recent een afzuiging voor de warmte en de rook boven een welbad van een productielijn. 

Lees meer

ico.featured.2Marmo Group in Molenstede (bij Diest) produceert verkoopklaar vers vlees, gehakt, gevogelte en specialiteiten voor slagerijafdelingen van warenhuizen. Daarnaast worden in het bedrijf ook vleesproducten en (voorgegaarde) maaltijdcomponenten voor cateraars en grootkeukens geproduceerd en uitgeleverd.

In de technische ruimte van het bedrijf was er een probleem om de warmte, afkomstig van de machines, af te voeren.

Lees meer

ico.featured.2Fabrelac in Bree is een moderne zuivelfabriek gespecialiseerd in de productie van mozzarella, weiderivaten en room. Deze producten worden gebruikt in de productie van pizza's, ijs, in kaasproducten en in patisserie.

Het bedrijf heeft recent een nieuwe melkerij gebouwd en deze werd ingericht met een industrieel ventilatiesysteem van Limoco.

Lees meer

ico.featured.2Cargill heeft verschillende en zeer uiteenlopende activiteiten in België, waaronder de productie van voedingsmiddeleningrediënten. In de vestiging aan de Belgiëlei, in het centrum van Antwerpen, wordt industriële chocolade geproduceerd die o.a. gebruikt wordt in bakkerijen en chocolaterieën.
Bij het productieproces komt veel warmte vrij, die afgezogen dient te worden. Hun bestaande afzuiginstallatie zorgde enkel voor de afvoer van de warmte, zonder frisse lucht aan te voeren.

Lees meer

ico.featured.2Limoco mocht een ventilatiesysteem installeren op een plaats waar je het misschien niet zou verwachten: bij de snoep- en drankenshop in de foyer van Kinepolis. Hier kunnen de bioscoopbezoekers via een zelfbedieningssysteem hun frisdrank, popcorn en andere versnaperingen kiezen om vervolgens af te rekenen bij de kassa.

De tapinstallatie van de frisdrank is voorzien van een ijsblokkenmachine en bij het maken van die ijsblokjes komt er behoorlijk veel warmte vrij.

Lees meer