Euroports (Seraing)

ico.featured.3Limoco mocht al in verschillende vestigingen van Euroports, een belangrijke logistieke speler installaties plaatsen en onderhouden. In de vestiging van Euroports in Seraing wordt o.a. strooizout afgevuld. Oorspronkelijk enkel in big bags, maar recent werd geïnvesteerd in een vulmachine om zakken van 25 kg af te vullen.

Het strooizout heeft corrosieve eigenschappen, die zich ook in de omgevingslucht bevinden. Voor het afzuigen van deze lucht werd geïnvesteerd in een nieuwe filterinstallatie van Limoco.

Omwille van de specifieke eigenschappen van de af te zuigen lucht, werden zowel de ventilator als de filter vervaardigd uit inox 316. Het leidingennet is in kunststof. Het reinigingssysteem van de filterpatronen is roterend uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat elk patroon over de ganse lengte gereinigd wordt. Tijdens het reinigen sluit een deksel de luchtstroom doorheen dat patroon af, zodat de reiniging nog efficiënter is. De installatie is aangesloten op 10 afzuigpunten en kan
4 à 5.000 m³/u afzuigen. Met behulp van een manuele klep kan de operator bepalen waar de lucht afgezogen moet worden, hetzij bij het afvulpunt van de zakken, hetzij bij de big bags.