Corvers Biofuel (Beringen)

De firma Corvers Biofuel Benelux is producent, importeur en distributeur van bio-(energie) brandstoffen. In hun vestiging in Beringen worden o.a. Corpellets vanuit silo's verdeeld in kleinere verpakkingen.

Het storten van de pellets gebeurt automatisch vanuit 4 silo's in zakken. Daarbij komen stofwolken vrij. Voor het afzuigen van deze stofwolken installeerde Limoco een installatie met mouwenfilter.

De 4 stortpunten van de silo's zijn via leidingen verbonden met de filter en het stof wordt vervolgens opgevangen in opvangbakken.

Dit was echter niet de enige reden waarom het bedrijf opteerde voor een afzuiginstallatie. Bij Corvers Biofuel Benelux hecht men bijzonder veel belang aan een propere werkplaats maar ook aan een kwalitatief hoogstaand product. Men streeft ernaar dat ook de verpakking van de pellets zo weinig mogelijk stof bevat. En tenslotte wordt ook de nodige aandacht besteed aan de omgeving van het bedrijf en tracht men ervoor te zorgen dat de daken van de omliggende gebouwen zoveel mogelijk stofvrij blijven.