Maltha Glassrecycling (Nederland/Portugal)

Wie ons kent, weet dat we heel ver gaan voor onze klanten. In het geval van Maltha Glassrecycling is dat zelfs heel letterlijk te nemen.

Het Nederlandse bedrijf, dat tevens een vestiging in Lommel heeft, nam in Gameren (NL) sectorgenoot Van Tuijl Glasrecyclage over. Bij een analyse van het productierendement bleek dat er een probleem was bij het scheiden van glas en' verontreiniging' (o.a. papier) uit de aangeleverde inhoud van glasbakken.

Van iedere ton glasscherven mag slechts 0,02% (20 gram) aan verontreiniging zitten. Bij het scheiden van glas en papier of andere vuiligheid is het echter ook belangrijk om zo weinig mogelijk glas mee te verwijderen, omdat dit de recyclageopbrengst niet ten goede komt. Limoco ontwikkelde in Gameren een installatie om glas en onzuiverheden optimaal te scheiden.

Op vraag van de klant gingen Marc Cuppens en Robin Vliegen op werkbezoek in de vestiging van Maltha Glassrecycling in Figueira da Foz (P) om ter plaatse te bekijken of een zelfde oplossing daar ook kan geïnstalleerd worden. Wordt vervolgd!