Gefaseerde vervanging bij Kingspan

Kingspan Access Floors, een divisie van Kingspan Group, is wereldleider als leverancier van verhoogde (computer)vloeren. Je vindt de verhoogde vloeren terug in kantoren, datacentra, callcentra en grote retail gebouwen. Omgevingen waar veel bekabeling aanwezig is, die op een veilige en esthetische manier weggewerkt dient te worden.

Het project bij Kingspan was een ‘thuismatch’, hier in Oudsbergen. Het bedrijf is tevens al jarenlang een trouwe klant van Limoco.

Onze opdracht was een nieuwe blowerfilter installeren bij één van de machines voor de productie van vezelversterkte calciumsulfaatplaten, omdat de bestaande filter versleten was. De vervanging gebeurde in verschillende fasen, om het productieproces minimaal te verstoren. In eerste instantie hebben we een patronenfilter, die niet meer in gebruik was, volledig gereviseerd en met een by-pass gekoppeld aan de te vervangen filter.
Vervolgens werd de nieuwe blowerfilter met een capaciteit van 20.000 m3/u geïnstalleerd en werd de machine op de nieuwe filter in gebruik genomen.
Er werd nog een bestaande afzuiglijn, die op een versleten, kleine filter zat, omgezet op de gereviseerde filter. De oude, versleten filter is daarna afgebroken.

Wanneer er onderhoud moet gebeuren op de nieuwe filter kan de bypass met de gereviseerde filter nog steeds gebruikt worden zodat er geen productiestilstand is. Een belangrijke factor om rekening mee te houden, was het calcium in de af te zuigen stof. Omwille van de eigenschappen van die stof mag de afzuiging immers niet te zwaar belast worden.