Terumo European Distribution Center (Genk)

ico.featured.3Vanuit het European Distribution Center van Terumo in Genk gebeurt de distributie voor Europa van kunststof toebehoren voor medische toepassingen. Het medisch materiaal wordt tijdens het productieproces gesteriliseerd met Ethyleen Oxide (EtO gas) en en er kan nog ETO gas vrijkomen bij het lossen van de producten in het distributiecenter.

In het belang van een gezonde werkomgeving voor de medewerkers investeerde Terumo in een ventilatiesysteem van Limoco.

Waar vroeger de ventilatie met mobiele ventilatoren werd verzorgd, is nu gekozen voor een gecontroleerde en efficiënte vaste installatie. 14 wandventilatoren, voorzien van filtercassette met muggengaas, zorgen voor de inblaas van verse lucht. Voor de afzuiging van de ’vervuilde’ lucht zijn er 29 afzuigpunten. Omdat ETO gas zwaarder is dan lucht, bevinden deze afzuigpunten zich op vloerniveau naast de poorten. De 29 afzuigpunten zijn met een centraal leidingnet gekoppeld aan 5 afzuigventilatoren.
Bij maximale capaciteit wordt er 64.000 m³ per uur lucht ingeblazen en 60.000 m³ per uur afgezogen. Het ventilatiesysteem is in 5 zones opgedeeld. Het systeem wordt aangestuurd in functie van de plaats waar de goederen worden gelost. Deze sturing werd door Limec uitgevoerd.