Mobiele én permanente installatie voor Katoennatie

ico.featured.3De site van Katoennatie in Kallo is geen onbekend terrein voor Limoco. We hebben er al vaker maatwerkprojecten uitgevoerd en ook de filters die we dit keer plaatsten, waren volledig op maat van de situatie en volgens de wensen van de klant.

Het gaat om één mobiele en één permanente filter. Ze worden gebruikt voor het afzuigen van stof, afkomstig van een afvul-station voor vrachtwagens.

De mobiele filter werd geïnstalleerd op een stalen platform. Hij kan zowel ter plaatse als vanop afstand bediend worden. De afzuigkap en de 5 meter lange afzuigarm zijn volledig op maat uitgetekend en geconstrueerd in ons atelier. Het voordeel van deze constructie is dat ze kan reiken tot boven de vulopening van de vrachtwagens. De afzuigarm werd expliciet op verzoek van de klant gebouwd, omdat ze in het verleden al een dergelijk systeem hadden en daar bijzonder tevreden over waren.
We hebben tevens een extra afzuigpunt met kleine, flexibele leidingen voorzien boven op het platform.

De installaties zijn volledig explosieveilig gebouwd, voorzien van brandexplosiekleppen, terugslagkleppen en geaarde leidingen.