Eerdekens & Willems (Meeuwen)

ico.featured.1Eerdekens & Willems is een algemene schrijnwerkerij in Meeuwen. Na de aankoop van een nieuwe kantenlijmer voldeed de bestaande afzuiginstallatie niet meer voor de afzuiging van lijmresten en -dampen. De oude installatie veroorzaakte bovendien veel lawaaihinder omdat ze binnen stond. Het leegmaken van de plastic opvangzakken moest manueel gebeuren en dat was telkens een moeilijke klus.

 

Limoco kreeg de opdracht om een volledig nieuwe, energiezuinige filterinstallatie te plaatsen, bestaande uit een onderdruk-sluisfilter met een capaciteit van 20.000 m³/u en met 3 ingebouwde ventilatoren. Deze nieuwe installatie biedt alleen maar voordelen:

  • De filterinstallatie staat buiten.  Binnen is er geen lawaaihinder meer.
  • Het volume van de ventilatoren is regelbaar in functie van de behoefte. Op die manier kan er energie bespaard worden.
  • Het stof komt via de transportventilator in de stofcontainer terecht, die slechts één maal per jaar geledigd moet worden. Het manueel vervangen van de zakken is dus verleden tijd.
  • En ook met een eventuele uitbreiding van de productie is rekening gehouden. De installatie heeft nog voldoende reservecapaciteit.

Limoco probeert altijd zo efficiënt mogelijk te werken. Ook hier gebeurde de installering zonder productiestilstand voor de klant. Bovendien werden de aansluitingen van de machines maximaal gerecupereerd en opnieuw gebruikt bij de nieuwe installatie. Enkel de hoofdleiding werd volledig vervangen.