ViskoTeepak (Lommel)

Een 'booster fan' in polyester vervangen door een full inox axiale ventilator met een diameter van 1.225mm en met een gewicht van 700 kg, dat was de uitdaging bij Visko Teepak in Lommel.


De oude booster fan deed al meer dan 40 jaar dienst in de productiehal van Visko Teepak, om de lucht te scrubben en het zuur te neutraliseren bij het nitreren van de cellulose voedingsverpakkingen.
De nieuwe ventilator, met een debiet van 45.000 m³/u., is door Limoco volledig zelf en op maat gebouwd, naar analogie met de bestaande ventilator en volgens de specificaties van de klant. De riemen kunnen eenvoudig vervangen worden, en water dat binnendringt wordt goed gedraineerd.

Het was belangrijk dat het afgevoerde water niet in contact kan komen met de aandrijving en de motor van de installatie. Daarom zijn zowel de aandrijving als de motor (30 Kw) volledig uitwendig geplaatst en er zijn speciale dichtingen voorzien om ervoor te zorgen dat deze te allen tijde gevrijwaard blijven van water.

De montage was eveneens een huzarenstukje: alle flenzen en aansluitingen moesten immers kloppen om ze één op één te kunnen wisselen op de bestaande installatie.