‘Team Deire’ loopt voor Kom op tegen Kanker

07.06.2022

Op 20 maart namen onze collega Jeroen Wevers en zeven van zijn vrienden samen deel aan de 100km-run van Kom op tegen Kanker.

Ze schreven in met twee teams van vier lopers, onder de naam ‘Team Deire’: “We noemen ons Team Deire, omdat 80 procent van onze groep woonachtig is in dé voorstad van Maaseik.”

Er wordt gelopen volgens het principe 40 + 30 + 20 + 10 = 100. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af. Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in.

Het initiatief werd genomen door enkele papa’s van sportieve kleuters: “Als papa’s kwamen wij elkaar wekelijks tegen. In het cafetaria van de sporthal ontstond zo het idee om door de week samen wat te gaan joggen. Uiteraard was dit in eerste instantie vooral een excuus om achteraf een pintje te kunnen drinken. Toch bleek ook het sportieve luik ons niet onberoerd te laten. Sterker nog: we gingen op zoek naar een uitdaging. Na enkele Paix Dieukes van het vat viel onze voorkeur op de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker. Zo konden we 2 vliegen in één klap slaan: een sportieve uitdaging aangaan én het goede doel steunen.

Kanker blijft jammer genoeg een lelijk beestje. Twee van de lopers, Joeri en Tom, verloren hun mama al op jonge leeftijd aan deze ziekte. Iedereen kent wel iemand die al ooit tegen kanker gevochten heeft. Om deze ziekte beetje bij beetje te bestrijden, is er veel geld voor onderzoek nodig. Elke eurocent die naar KOTK gaat, wordt goed besteed. Wij hopen op deze manier ons steentje bij te dragen.”
Samen met een aantal andere sponsors steunde Limoco dit initiatief ten volle!

Foto's personeelsfeest 2019

Visnamiddag

Jan en Tim op de 'Route des grandes Alpes'

Foto's personeelsfeest 2017

Foto's personeelsfeest 2016

Foto's familiedag 2016

Foto's personeelsfeest 2015